Versek, riportok, novellák, emlékezetek, tervek...minden, amit az ihletett, milyen magyarnak, s embernek lenni.

 
vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:53, Nézettség: 700

Ringató hajnalban,hűsítő záporban,magányos reggelen,könnyező emberen,ott leszek bíborban,ott leszek sárgában,kéklőn simulok a tengeren,ha már rég nem leszek...Akkor is téged kereslek,meleg fény majd átölel,bíborban, sárgában,ringató hajnalban,hűsítő záporban,magányos reggelen,könnyező emberen,s a kéklő tengeren... 

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:53, Nézettség: 628

Lassan elhamvad a nap,bearanyozza a feketéllő tornyokat,vele hal meg most ez a pillanat.Halkan tűnik, nesztelen,elröpíti halkan a szívemet,valahol megtalál,a világ másik oldalán. Talán bánt most sok szó,ígéret földjén vakító a napfény,oly fájó...S a szív csak botorkála világ másik oldalán.Fényes csillag hallgatja csupán,szerelemért kiállt, mi bánt.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:52, Nézettség: 678

Mint egy sötét dobozt ha kinyitnakés beszűrődik a fény,úgy ébred a horizonton az ég,az év utolsó reggelén.Halk lángcsóva folyik a házak felett,ráborul a kopasz ágakra,csókon hint az álmokra.Füstöt álmodnak a kémények,sietős most csak a madárhad,az álom ma csak hálát ad.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:52, Nézettség: 662

Lépteim, utcák, terek,szánakozó tekintetek:így rendelte a sorsa,nagyra vitte volna... Húsomba tépő fájdalom,a fénynek lassan átadoma testem, meztelen vérem.Izzó fények az asztalon,mint hívogató ravatalom.út a fénybe, tű a vérben,élesen belém hatol,búcsú int a szemekből,búcsúzok a percektől.Mily könnyű halál volna,Az életet tűnve elrabolja. Szemhéjam emelemnapfényes őszi reggelen.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:51, Nézettség: 702

(Nővérem emlékére) Utánad nem maradt más,csak egy tág világ,mibe beléptem én. Elmentél, hogy jöhessek,gyógyulást öntözzeka sebekre, mit okoztál. Álmaid elűzte a nyármikor hívtad a halált,letört kis virág... Sírodon mindig friss virág,mit hervaszt az emlék-láng,milyen is voltál. Éledő képeid mesélnek,szikrázó álmokról regélnek,a mosolyod csodaszép...

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:50, Nézettség: 726

Ha a záporfelhők elhamvadnak,aranyban fürdik a napaz útszéli vízben. Vízcseppek hullanak lomhán,lilán ringanak az ibolyán,majd felissza a föld. Sárga édent illatoznak a kertek,konokul dolgoznak a méhek,míg eltűnnek nyomtalan. Fehér álmot dalol a rózsa,mi nem válhatott valóra,ha a sírra simul a szél. Aranyban peregnek a percek,de mit ér, ha nem érzed,hogy lüktet a véna.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:50, Nézettség: 854

Magyar földre lépvekicsi kémény decembert lehel.Tétova léptem az otthon küszöbénegy régi karácsonyra lel. Megfáradt kezek, régi szemekengem mindig visszavárnak.A nagy világ hangos zajábanelfeledtem, milyen jó a konyhában. A polc, a rádió, a kályha melege,asztal, hol tésztát gyúrt anyám tenyere.Gyermekkorom színes játszótere,ma kopottan nézek szembe vele.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:49, Nézettség: 647

Ez a remény éve volt,halk léptekkel lelkünkbe hatolt.Mint álmokat kergető bolond,reményt játszottunk a húron,a húron ott legbelül... Susog léptem a hideg fűben,hajam remeg decemberi éjben,távol ragyog csak a falu fényearannyal öleli a templomot,sötét erdő néma árnyamegpihen a vállamon.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:48, Nézettség: 683

Hervadt falevél egy utolsót álmodik,míg hullva a széllel barátkozik,majd belefagy a földbe.Szívemben élő heves reményekHalk hangokat regélnek,S fulladnak a múltba.Ketyeg a perc, folyik az idő,Rablóitól búcsúzik az érkező,ha kezünk új kilincshez ér.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:48, Nézettség: 615

Vörös csillám-fény folyik a falakon,ködös napfény szűrődik az ablakon.Kéken álmodó célok fehér papírlapon,Megnémult téren fekvő szürke padok,Visszafojtott levegőt áraszt a pillanat,jövő-szilánkot szúr belém a tűnő nap: Néma erdő fehér álomba öltözött,nap utolsó lángja egy havas ágra költözött.Vörös gyémánttenger a búcsú palástja mögött.

103 bejegyzés | 9 / 11 oldal