Versek, riportok, novellák, emlékezetek, tervek...minden, amit az ihletett, milyen magyarnak, s embernek lenni.

 
vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:47, Nézettség: 584

Egy napot küldött a hajnal,hogy felébredjek,eltemessem bánatom a múltammal,jelen magot öntözzem jövő vizével.Csak egy napot küldött a hajnal,hogy élhessek,ami fontos, megismerjem,aki fontos, megkeressem,elmondani minden barátnak,milyen jó ma is veled,nem bújni a holnap mögéa feladat rögös útján,az értéket ma kell mentenem.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:46, Nézettség: 736

Őszi napfény kéken álmodik,leveleken sárgán gyöngyözikegy álmos vasárnap délután.Aranyló hullámot vet hajamon,könnyben játszik az arcomon,fénylő palástja ölel át,lelkembe súgja a magányt... 

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:46, Nézettség: 627

Rejtőzködve búcsúzik a nap,vörös fátyolt ad a sárga lombokra,aranyat lehel az álmokra,jó volna álmodni még... Becsukom szemem, s láthatom,zölden harsog a levél a fán,hűs árnyat bont testünk nyomán,jó volna érezni még... Erdő mélyén néma hangon,új álmokat bont az alkony.Földbe mélyül hideg nyomom,jó volna elindulni már...

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:45, Nézettség: 644

Sárga lámpafény öleli a fonnyadó lombokat,aranytengert borít a játszótérre,kihűlt hinta őrzi még az álmokat,rózsaszín ködös gyermeki vágyakat. Halk léptem csendül az éjben,hív valami az őszi szélben,a lábam visz a szívem után.levél reccsen a talpam nyomán. Néma kis lángok vagyunk,felgyúló, lángoló, kialvó vágyak,tovatűnő hangulatok vagyunk,félúton rejtőzködő árnyak.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:45, Nézettség: 632

Nedves harmatot ringat az aranyló bokor,rideg aszfaltra tapadt a vizes sár,ólomszínű ködben intenek a barnuló fák,villanydróton gubbaszt egy csapzott madár. Néma nyugalmat lehel a hideg levegő,ahogy átöleli az omladozó házfalakat,őrzi még a forrón távozó nyári álmokat,az emlék is hideg, ha búcsúzott a pillanat.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:44, Nézettség: 685

Egy sejtelmes éjjelena hold álmot bont nekem.Zöld erdő, kékes hegytető,mély álom, oly merengő.Szél játszik a hajamon?Nem, látom a fényt arcodon.Kezed érintése itt maradt,Itt hagyott egy tűnő pillanat.Rideg reggeli ébredés,az álom véget ért.Örökre szép emlék,hogy valaha öleltél.  

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:44, Nézettség: 757

Béke honol, sötét lepel,nyárfa rezeg, zöldet lehel.Merengő falra árnyékot vet,lámpafényben fürdőt vesz. Csend suhan a város felett,fénye bearanyozza az eget.Messziről halk zene terjeng,elfakult dallamok hangján penget. Fényes csillag szellőt küld a hajamba,végigsimul megdermedt testemen.Őszi álom ringatott a karomba,Csillag fénye éled tekintetemen.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:43, Nézettség: 646

Állj meg néha s csodáld meg.Apró szösszenet üzen valamit,tétova álmok hívnak valakit.Halk suhanás elvisz valahová,hajnali levegő tesz szabaddá.Állj meg néha s csodáld meg. Állj meg néha s csodáld meg.Remegnek a nyárfák a víz felett,ősz aranyozza lassan a levelet.Szellő öleli át a dús lombokat,ahogy a lélek őrzi az álmokat.Állj meg néha s csodáld meg. Állj meg néha s csodáld meg.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:42, Nézettség: 1158

Távoli tornyok, távoli házak,búcsút int a kép, a városi kép,régi világ, elhagyott világ köszönt épp.Piros színek, piros pecsét a papírszélen,komor tekintet egy idegen lényen. Halk suhanás egy halk világba,néma házak haldokló füstje várjaa vándort, ki mindig hazatéra tövises út rejtett ösvényén.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 15:41, Nézettség: 1227

(az 1944-es délvidéki magyar áldozatok emlékére)   Van, amit nem lehet elfelejteni. Van, amit nem lehet megbocsájtani. Hiába kérdezik, ha nem figyelnek, pedig kiált a múlt mindenkinek.   Novemberi napfényben fürdik az őszi levél. Majd némán lehull és elsodorja a Tisza. Mint az emberi élet oly törékeny, mely a vízen nem jön többé vissza.   Sír a levél a talpak alatt.

103 bejegyzés | 10 / 11 oldal