Magyar konyha - Ünnepek - Húsvét

   

Rozmaringos, narancsos bárányborda
Hozzávalók: 6 főre: 1.5 kg bárányborda, 40 ml friss narancslé, 40 ml száraz vörösbor, 6 evőkanál olíva olaj, 2 kanál Japán rizsecet (mirin), 1 kanál reszelt narancshéj, 1 kanál friss rozmaring (apróra szelve), só, bors Elkészítés: Az anyagokat összekeverjük, a bordák kivételével. Ez lesz a páclevünk.
Sajtos tojásropogós
Ha túl sok piros tojás összegyűl, akkor ez legyen belőle :-) Nagyon finom! Hozzávalók: 2 főtt tojás, 10 dkg reszelt sajt, 2 nyers tojás, só, bors, pirospaprika, zöldpetrezselyem aprítva, zsemlemorzsa, kevés szezámmag és lenmag, olaj a a sütéshez.
Sonkás falatok
A sonkás falatokat azoknak ajánljuk, akik egyszerűen és rövid idő alatt szeretnének könnyű vacsorát, vagy vendégváró falatokat készíteni. A sonkás falat önmagában, zöldsalátával, krémlevesekhez, vagy mini kivitelben aperitif mellé is fogyasztható. Egy újabb ötlet leveles tésztával, amely melegen és hidegen, de melegítve is nagyon ízletes.. Hozzávalók: 1 csomag (kb.
Sült fasírt főtt tojással
Kedvelt klasszikus a darált húsos receptek között a stefánia vagdalt, vagy más néven egyben sült fasírt. A benne lévő főtt tojás miatt különösen húsvétkor aktuális, de természetesen az év bármely más napján is elkészíthető..
Sült sonka
Nincs semmi bajunk a klasszikus főtt húsvéti füstölt sonkával. Ha azonban kedvünk támadna az elmaradhatatlan sonkát más módon tálalni, íme egy egyszerű recept a kísérletező kedvűek számára. A narancslekváros húsvéti sült sonka több dologban is eltér a klasszikustól. Főzéséhez és sütéséhez is narancsot használunk, és a főzés után még a sütőbe is kerül.
Szabolcsi húsvéti sárga túró
Egy liter tejet jól megcukrozva és fahéjjal ízesítve a tűzre teszünk és folytonos keverés közben beleütünk legalább tíz egész tojást. Addig főzzük, míg az összes fehérje ki nem csapódik benne. Ekkor a túróhoz hasonlóan tüllzacskóba téve levét kicsepegtetjük.
Szaladós (rábaközi csíramálé)
A búzát, vagy rozsot nyáron az ágy alá tett teknőben állandóan locsolgatták, így az 3-4 nap alatt kicsírázott. Utána ponyván megszárították és zacskóba rakva eltették. Télen a malomban megdaráltatták.
Tárkonyos házinyúl tútós csuszával
Hozzávalók: (6 főre) 1 1 kg nyúlhús, 3 evőkanál zsír vagy 5 evőkanál olaj, 10 dkg kolozsvári szalonna, 3 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 csipet köménymag, őrölt bors, 2-2 szál fehér- és sárgarépa, 3 babérlevél, 1 citrom leve, vagy 1 evőkanál 10%-os ecet, 1-2 evőkanál kukoricaliszt, 2-2 zöldpaprika és paradicsom, 1 csokor petrezselyem, 5 szál fris...
Tojássaláták
Kedvelt hidegkonyhai és parti étel a tojássaláta. Bár a legismertebb és leggyakrabban fogyasztott a majonézes tojássaláta, szeretnénk egy kis ízelítőt adni a következőkben receptekkel és tippekkel abból, hogy a tojássaláta ennél sokkal változatosabb is lehet..
Töltött sertéskaraj
Az egészben sült sertéskaraj könnyen és változatosan elkészíthető, ráadásul sok éhes szájra elegendő. Éppen ezért ideális családi vagy vendégváró főétel lehet. A töltött sertéskaraj ünnepiessé tehet minden alkalmat. Íme néhány fantasztikus recept (különböző töltelékekkel), amiket mi rendszeres tálalunk a családi vagy ünnepi asztalra:.. Hozzávalók (6-8 főre) 1.

51 cikk | 5 / 6 oldal