Magyar konyha - Receptek

   

Táska-leves receptje: (érdemes bográcsban is elkészíteni!)
Levesek
Ez egy olyan ételnek a receptje, amelyet a gyermekkorom emlékeivel hoztam magammal. Szerintem ez egy elfeledett pásztor-étel amit a drága emlékű anyai nagyanyám szokott főzni, és a család kedvenc ételei közé tartozott. Örömmel adom át másoknak ezt a receptet, hogy tovább éljen ez az igazi magyar ételrecept.
Tavaszi báránycsorba
Levesek
  Hozzávalók: 70 dkg bárányhús, 2 murok, 1 zeller, 2 evőkanál rizs, 3 ek. zsír, só, ecet, 10 szál zöldhagyma, 1 dl tejföl, 1 ek. liszt, 5 szál tárkony, 5 szál petrezselyemzöldje Elkészítése: A megmosott és felszeletelt zöldséget a hagymával zsiradékban megpároljuk, vízzel felöntjük, és főni tesszük. Hozzáadjuk a megmosott és földarabolt húst, és tovább főzzük, amíg majdnem kész.
Tavaszi erőleves
Levesek
Hozzávalók: 50 gr sárgarépa, 50 gr fehérrépa, 50 gr zeller, 50 gr fejeskáposzta, 9 dl zöldségleves, 1 babérlevél, só, feketebors Elkészítés: A zöldséget hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A zöldséglevest felforraljuk, beletesszük a zöldségeket, és a babérlevelet, 10-15 percig főzzük, míg a zöldség megpuhul.
Tejfölös karfiolleves
Levesek
A karfiol szinte minden változatban elkészítve finom és nem utolsó szempont, hogy viszonylag rövid időt vesz igénybe a sütése, főzése, mivel hamar megpuhul.
Tejszínes zöldborsó krémleves (videó)
Levesek
Hozzávalók 40 dkg zöldborsó 1/2 fej vöröshagyma húsleveskocka 1/2 liter víz tejszín 3 ekanál margarin bors szalonna Elkészítése: A margarint rakjuk egy fazékba, rakjuk bele az összevágott vöröshagymát, picit pároljuk át. Amíg párolódik, kockázzuk fel a sonkát, rakjuk bele egy fazékba, egy kevés margarint rakjunk bele, majd pirítsuk meg.
Tojásleves
Levesek
Ha gyorsan szeretnénk egy ízletes levest készíteni, akkor ne feledkezzünk meg a tojáslevesről. A tojásleves 10 perc alatt elkészíthető és a gyerekek is szeretik.
Tüdőleves
Levesek
  Hozzávalók: 50 dkg marhatüdő, 1 ek libazsír vagy olaj, 1 ek liszt, 1 cikk fokhagyma, metélőhagyma,főtt murok Elkészítése: A húslevesben kifőtt tüdőt ledaráljuk. Zsírból, lisztből, a fokhagymával rántást készítünk. A ledarált tüdőt a rántáshoz keverjük. A húslevessel felengedjük mártás sűrűségűre, vagy kissé hígabbra.
Újházy-tyúkhúsleves
Levesek
Hozzávalók: 1 kg tyúkhús, 100g kelkáposzta, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej hagyma, 10-15 szem bors, kevés sáfrány (csak a színe miatt) 2 gerezd fokhagyma, só, 400g vegyes leveszöldség, 100g gomba, 100g karfiol/spárga, 100g zöldborsó (mélyhűtött), 50g cérnametélt, néhány szál petrezselyem. Elkészítés: A tyúkhúst hideg vízben feltesszük főni.
Vadgomba krémleves
Levesek
Hozzávalók: 4 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 20 dkg vaj, 60 dkg champion gomba, vargányagomba, kucsmagomba,vagy bármilyen erdei gomba. Ha szárított gombával dolgozunk akkor azokat legalább két órával felhasználás ellőt áztassuk bő vízben,és a levét használjuk víz helyett.
Viharsarki húsgombócleves (videó)
Levesek
Egy érdekes és igen tartalmas levest készítünk el. Ez a leves majdnem olyan laktató mint egy egytálétel.

903 cikk | 14 / 91 oldal