Malacpogácsa


Malacpogácsa
  1. Az élesztőt a cukrozott langyos (nem forró) tejbe szórjuk, és felfuttatjuk. A vajat belemorzsoljuk a lisztbe, beleöntjük a tojássárgáját, a sót, a tejfölt, az élesztős tejet, belenyomjuk a fokhagymát és összegyúrjuk.
  2. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kinyújtjuk ujjnyi vastagra. Megszórjuk a reszelt sajt egyharmadával, aztán hajtogatjuk (ld Leveles tésztafonat virslivel ).
  3. Az összehajtogatott tésztát 10-15 percig letakarva pihentetjük. Ezután megint kinyújtjuk, megszórjuk a maradék sajt felével, és ismét összehajtogatjuk, majd ismét pihentetjük. Ezt a nyújtást, sajtozást, hajtogatást, pihentetést még kétszer megismételjük.
  4. A harmadik pihentetés után újra kinyújtjuk a tésztát egy-másfél centi vastagra.
  5. A tésztából nagy pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, majd másfélszer annyi korongot szúrunk ki kisebb szaggatóval.
  6. A nagy körlapokat tepsibe rakjuk (én nem vajaztam) és a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A nagy korongok számának megfelelő kisebb körlapokat kétszer kiszúrjuk, hogy malacorrformájúak legyenek.
  7. A maradék köröket négy egyforma körcikkre vágjuk. (Ezek lesznek a malackafülek.)
  8. A füleket és orrokat a nagy tésztakorongokra (malacfejekre) illesztjük. A füleket-orrokat is megkenjük felvert tojással. Borsszemekből szemeket ragasztunk a malackáinknak.
  9. Előmelegített 220 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. február 21. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,508 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Magyaros kolbászos pizza Következő cikk: Medvehagymás pogácsa


   







Tetszik  

Megjegyzések

Mereteiné-Matosics Ágnes
szerda, 2012. május 16. 14:39
Megsütném ezt ha tudnám miből mennyi kell!




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: