Lélekbuvár - Legolvasottabb cikkek

   

A bosszúról
Irodalom » Wass Albert - Te és a világ
Megütnek s visszaütsz: a természet ősállati szabályai szerint jársz el. De ha megütnek s mert félsz visszaütni nyomban, az ütést napok múltával adod más alakban vissza: emberi módon cselekszel. S ezt a kimondottan emberi jellemvonást nevezzük bosszúnak. Hogy gazságot gazsággal torol meg s ezt büntetésnek nevezi.
Arról, hogy a dolgokat meg kell várni
Irodalom » Márai Sándor: Füves könyv
Megvárni, egy angyal és egy szent türelmével, amíg a dolgok – emberek, eszmék, helyzetek –, melyek hozzád tartoznak, eljutnak hozzád. Egyetlen lépést sem sietni feléjük, egyetlen mozdulattal, szóval sem siettetni közeledtüket. Mert bizonyos emberek, eszmék, helyzetek, melyek életedhez, jellemedhez, világi és szellemi sorsodhoz tartoznak, állandóan útban vannak feléd. Könyvek.
A Jegyekrõl és a csillagokról
Irodalom » Márai Sándor: Füves könyv
Nem árt, ha pontosan tudod, milyen Jegyben születtél? Mert kétségtelen, hogy a csillagok alatt is születtél, tehát közöd van hozzájuk. De te csak élj úgy, mint aki a földön született, s ide is fog megtérni, a földbe. A csillagokat csak üdvözöld egy pillantással, mert nem tudhatsz semmit felõlük. Te csak a földet ismerheted. Mert föld voltál és föld leszel.
Az érzelmi tónusok rövid leírása
Irodalom » Ruth Minshull: Érzelmek
4,0 Lelkesedés (vidámság): Jókedvű lélek, nyitott elmével. Rugalmas. Sikeres. 3,5 Érdeklődés (kíváncsiság): A túléléssel kapcsolatos dolgok iránt aktívan érdeklődik. Helyesen cselekszik. 3,0 Konzervativizmus (megelégedettség): Konformista. Nem himbálja a csónakot. Ellenáll a változásnak. Nem túl problémás. 2,5 Unalom: A megfigyelő.
Az emberi jellemrõl
Irodalom » Márai Sándor: Füves könyv
A legérdekesebb tünemény, mellyel az emberi életben találkozhatunk, az emberi jellem. Semmi nem olyan érdekes, meglepõ, kiszámíthatatlan, mint a folyamat, melynek során egy ember elárulja jellembeli sajátságait. Bármit mutat is a világ: tájakat és természeti csodákat, a földi flóra és fauna beláthatatlan változatait, semmi nem olyan sajátos, mint egy-egy ember jelleme.
A halálról
Irodalom » Weöres Sándor: A teljesség felé
Az ember kétféleképpen mentesülhet egyéniségétől: vagy alája-süllyed, vagy föléje-emelkedik. Vannak emberek, kik úgy belemosódnak a tömeg-lélek alaktalanságába, vagy valamely züllöttség értelem-alatti áramába, hogy teljesen feloldódnak benne, eltompulnak és külön-létük csak látszat.
A törvényekről
Irodalom » Wass Albert - Te és a világ
Fontos, hogy meg tudjad különböztetni: kétféle törvények vannak. Amit az emberek alkottak s amit az Isten. Az elsők aszerint váltakoznak, hogy egyetlen ember állította-e föl őket, vagy egy kisebb csoport, vagy pedig egy többségi csoport.
Tónusillesztés segítségével hogyan kezelhetjük az embereket
Irodalom » Ruth Minshull: Érzelmek
Hogyan tudsz egy rosszkedvű eladót fellelkesíteni? Mit kell tenni azzal az 1,1-essel, aki megpróbál elpusztítani? Hogyan tudod az ellenséges újságírót rávenni, hogy hagyjon fel az ellened folytatott támadással? Hogyan lehet a közömbös ügyfelet vásárlásra késztetni? Hogyan vidítsd fel a barátodat? Mi a teendő, amikor valaki dühös lesz rád? Tehát hogyan kell kezelni az alacsony t...
Békétlenség ellen
Irodalom » Wass Albert - Te és a világ
Ha valamivel nem vagy megelégedve, mondd meg nyíltan. De békétlen ne légy miatta. A békétlenség izgágává teszi az embert és az izgága emberek olyanok a társadalomban, mint a darazsak: egyetlen képességük, hogy fullánkjukkal mérges daganatokat okoznak.
Arról, hogy semmitõl nem kell félni
Irodalom » Márai Sándor: Füves könyv
Ha jó ügyet védesz, mitõl is félhetsz? Mi is történhetik veled? Letepernek, megrágalmaznak, kirabolnak, meggyaláznak? Vádakkal fordulnak ellened, hamisan ítélnek? Mindez nem változtat azon, hogy az ügy, melyet védtél, jó volt, s ezért jó volt az is, amit csináltál, mikor a jó ügy védelmére szegõdtél.

419 cikk | 11 / 42 oldal