Az érzelmi tónusok rövid leírása


Az érzelmi tónusok rövid leírása

4,0 Lelkesedés (vidámság): Jókedvű lélek, nyitott elmével. Rugalmas. Sikeres.

3,5 Érdeklődés (kíváncsiság): A túléléssel kapcsolatos dolgok iránt aktívan érdeklődik. Helyesen cselekszik.

3,0 Konzervativizmus (megelégedettség): Konformista. Nem himbálja a csónakot. Ellenáll a változásnak. Nem túl problémás.

2,5 Unalom: A megfigyelő. Az egész világ színpad, ő pedig a közönség. Nem törekszik előre, de nem is húzódik vissza. Elviseli a dolgokat. Céltalan. Nemtörődöm. Nem fenyegető, de nem is segítőkész.

2,0 Ellenségesség: Szeret vitatkozni. Nyers. Őszinte. Tapintatlan. Nem szórakoztató.

1,8 Fájdalom: Sértődékeny. Ingerlékeny. Szétszórt. A fájdalom forrását támadja.

1,5 Düh: Tartós rosszindulat. Vádaskodások. Neheztelések. Fenyegetések. Engedelmességet követel.

1,2 Nincs együttérzés: Érzelemmentes. Elnyomja a dühkitöréseket. Kegyetlen, hűvös, találékony, maróan udvarias.

1,1 Rejtett ellenségesség: A mosolygó álszent. Pletykafészek. Színjátszik. Szereti a szójátékokat és az ízléstelen tréfákat. Másokat befelé próbál fordítani. Idegesen nevetgél vagy folyamatosan mosolyog.

1,0 Félelem: Gyáva. Aggodalmaskodó. Gyanakvó. Aggódó. Elfut, védekezik vagy a döntésképtelenség csapdájába esett.

0,9 Együttérzés: Kényszeres egyetértés. Fél másokat megbántani. A bukottakat gyűjti össze. Néha az önelégült törődés és a zokogás között ténfereg.

0,8 Kiengesztelés: Jótevő. Mások kedvében jár, hogy a rossz dolgoktól megvédhesse magát. A szándéka az, hogy megállítson.

0,5 Bánat: A panaszkodó. Sérelmeket és régi emléktárgyakat gyűjt. A múltban kalandoznak a gondolatai. Elárulva érzi magát. Minden fájdalmas.

0,375 Fogadkozás: A talpnyaló. Mindent megtesz azért, hogy együttérzést vagy hogy segítséget kapjon. Vakhűség. Töröld-belém-a-lábad tónus.

0,05 Apátia: Feladta. Kikapcsolt. Öngyilkos hajlamú. Kábítószerfüggő, alkoholista, szerencsejátékos. Fatalista. Úgy tesz, mintha megtalálta volna a "béké"-t.



Szerkesztés dátuma: szerda, 2011. július 13. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,702 Kategória: Irodalom » Ruth Minshull: Érzelmek
Előző cikk: Te és én


   







Tetszik  

Megjegyzések

Pacsika Sándor
péntek, 2011. augusztus 5. 13:52
Érdemes az egészet áttanulmányozni. Nem egyszerű. Ráadásul ,nem csak "egy " ilyen van. tizenöt,vagy amennyit meghatároz az ember.
Egy rész sérülése is lehet"betegség" rendellenesség.
A nehéz meghatározni "honnan van" Pl az illető csinálta magának,vagy egy isteni gyógyító folyamat ,"próbája"?! nem mindenbe kell beavatkozni.
Az egyén erőinek a személyes és isteni út ,meghatározása az ami már
eredményes munka. Na az nem könnyű. Biz segítségeket lehet csinálni. Bizonyos önismeretei dolgokat lehet segíteni. CSAK ÖNGYÍTÁS VAN!!!CSAK ISTENI GYÓGYÍTÁS VAN!!!! Azt lehet segíteni ,az illetőnek ezt tevékenységét.
Valamilyenre lett teremtve ,van egy adott egészségügyi ,lelki ,genetikai hajlamrendszere. Ezt még csak valahogy meg lehet határozni. De ez sem játék!Csakis azt javaslom a self analizis című könyv elég gazdagon tárgyalja. Amit ők engramnak. Azt a keleti szamjodzsának hív. Béklyó.
Az ő technikáik ,energetikai egyensúlyra épülnek. Csak akkor fog tudatosulni ,amikor az elme elég energiával ,tudatos erővel bír ,annak a feldolgozásában. Itt tévedett csak. A szerző ,és innen indul minden {jogos} támadás ellene. De van egy nagyon jó indiai könyvem ami a tudat ezen részét tárgyalja sohasem olvastam jobbat érthetőbbet. A technikái is kitűnőek. Régóta tervezem hogy feltöltöm valahova ,de érdeklődés és a saját gép gondjaim miatt régóta függőben van. A címe.THICH NHAT HANH A béke érintése . gyakorlatok a tudatos figyelemmel élt mindennapokhoz. édesvíz kiadó. A belső gyermek gyógyítás a Brandon Bays Belső utazás. s ez gyerek technikával is van!!!!! Egyébként csináltunk ilyesmit a Vologyával Vivation sé újjászületéses légzés....De azokat is úgy hozta Amerikából hogy az AZ EREDETI JÓGA TECHNIKÁIBÓL VAN. Ezek ártalmatlanok ,könnyen alkalmazható,és veszélytelen. Hát az ember hülyeségei azok adottak önmagában,mindenkinek olyan amilyen. Felesleges színezni. De játékosan és minden külső beavatkozás nélkül csinálható.
Nagyon jó volna az agykontroll,és TM ill az Autogén tréning ,csak ezekhez eleve rendelkezni kell egy közepes erővel így máris az ördögi körben van.
Pacsika Sándor
péntek, 2011. augusztus 5. 14:08
Nagyon jól ki tudom mozdítani a saját shiatsu technikáimmal. Azonnal visszakapcsolok erőket és úgy is maradnak. Ha semmi sem hisz akkor is.
Most "ellenőriztem" egy régi barátom ,az egész pereputtyot rendbe tettem egy hétvégén. A gyerek végett indultunk ,félt,így a fiamon bemutatóztam. Majd apuka is elég stresszes ,epegyulladás...anyuka is tiszta stressz volt csoda ahogy a kislány is? A fiam tanul ilyesmit ,"látni is" még színük sem olyan !!!!!
Az alap erők ,kínainál ,amik blokkolva vannak. A hát jang erői ,a has a mell yin erői. De az egész hóbelevancot átnézem ,van egy kitűnő készülékem ,azonnal visszakapcsolja a nem működő idegeket ,a stressz alatt görcsben lévő ereket....Már ez is "csodákat hoz" A fejen nagyon sok minden leszalad ,úgy veszem észre a stressz ,látszik is .De volt olyan hogy a monoklijait tüntettem el ,húsz perc alatt ,a srácnak. Megkérdezheted! Masszázzsal.
Persze nincs ennyivel elintézve az ember ,de sokat megtudhat magáról.
Ha be van akadva valami ,kijön. Kínzás nélkül ,és tényleg kijön. Állítottam lábra mostanában teljesen lebénult embert .Öt ideg és ér volt beakadva hátába derekába.. Majd négy órát dolgoztam!!!! Energia kell ahhoz egy adott helyre hogy vissza bírjam kapcsolni! Azt mondták neki így marad ne is problémázzon ezen. Gyógymasszőr sem ment ,nem járt neki. !?!?! Egy fiatal anyuka akinek kétéves gyerek van és magát sem bírta ellátni!
A táplálkozás is fontos minden egy adott erő hatása alatt áll. Pl fém ,vagy tűz erő ....Vannak már kitűnő rendszerek amik ilyesmi dolgokkal működnek ,még rákost is lábra állítottunk. Azóta is jól van. Öt helyen voltak áttételei.
Nem érdekel más nincs jobb és nem is lesz úgy tűnik.
Vannak jó gyógynövényeink ,ezeket is be kell iktatni az életmódba.
Nem könnyű egészségesen élni.!!!!!!!Mindenkinek magának kell ezt megoldani. Megismerni ,felismerni ,kidolgozni....Nem nagyon lesz rá idő!!!!



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: