Hírek - kedd, 2015. március 3.

   

Kultúra
kedd, 2015. március 3. 18:11
A dél-libanoni Szidón városának frères-i régészeti lelőhelyén egy titkos szobát fedeztek fel a British Museum régészei, valamint libanoni szakemberek. A monumentális földalatti terem valószínűleg az ötezer éves település bronzkori templomához tartozik.
Kultúra » Múlt-kor
Gazdaság
kedd, 2015. március 3. 18:08
Megszüntette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) azt az eljárást, amelyet tavaly szeptemberben indított négy hulladékhasznosító cég ellen a közbeszerzéseken való piacfelosztás és az árak egyeztetése miatt - az erről szóló végzés kedden jelent meg a GVH honlapján.
Gazdaság » Világgazdaság Online
Egyéb
kedd, 2015. március 3. 18:08
Azt is mondhatnánk, hogy működött a karma. Írországban próbált ellopni egy autót úgy, hogy kővel betöri az ablakot.
Egyéb » Kiskegyed Online
Tudomány
kedd, 2015. március 3. 18:05
Ismeretlen kultúra településének nyomaira - szobrokra, terekre, földsáncokra és egy piramisra - bukkantak régészek Honduras északkeleti részének esőerdeiben.
Tudomány » Inforadio.hu
Külföld
kedd, 2015. március 3. 18:01
A marosvásárhelyi rendőrség vezetője szerint büntetőjogi feljelentést tesznek a felbujtók ellen, ha március 10-én, a székely vértanúk kivégzésének évfordulóján tömeg gyűlik össze a vértanúk emlékművénél. Valentin Bretfelean ezt az MTI kérdésére mondta el, azt követően, hogy kedden újabb megemlékezési kérelmet utasított el a polgármesteri hivatal illetékes bizottsága. Az Agerpres hírügynökség szerint a kérelmet a „Székely gárdához” köthető személyek nyújtották be, akik azonban nem jelentek meg, és nem is képviseltették magukat a bizottság ülésén, így nem lehetett velük a rendezvény részleteiről tárgyalni.      A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) a múlt héten jelentette be, hogy a polgármester tiltását követően nem tart tömegdemonstrációt a Székely szabadság napján Marosvásárhelyen, de arra figyelmeztetett, hogy mindenkinek jogában áll egy szál virággal és gyertyával egyénileg leróni kegyeletét az emlékműnél.
Külföld » MagyarSzo.com
Autó
kedd, 2015. március 3. 18:00
Egy évvel koncepció megjelenése után bemutatta a Honda az eddigi legerősebb, gyári elsőkerekes autót az új Civic Type R személyében. A hot hatch 310 lóerőt és 400 Nm-t küld az aszfaltra 2.0 literes turbómotorjából.
Autó » Autoblog.hu
Eletmód
kedd, 2015. március 3. 18:00
A kínai kormány legújabb felmérése szerint a vadon élő óriáspandák száma 268-al növekedett az elmúlt évtizedben, így...
Eletmód » Freespirit.hu
Eletmód
kedd, 2015. március 3. 18:00
Minél nagyobb a bűntudatod, annál finomabbnak érzed a csoki ízét - derül ki egy friss kutatásból. Kissé aggasztó infó.
Eletmód » Neon.hu
Számitástechnika
kedd, 2015. március 3. 17:55
Négyszázharmincmillió forintos tőkebefektetéssel külpiacra lép az IPR-Insights magyar tulajdonú, szoftvergazdálkodási szakértő cég - közölte a vállalat.
Számitástechnika » SG.hu
Számitástechnika
kedd, 2015. március 3. 17:55
Kétkamrás felépítéssel és visszafogott megjelenéssel próbál szerencsét a vállalat ebben az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kategóriában.
Számitástechnika » Prohardver!
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 17:43
Igenis nemzetbiztonsági kockázat lenne, ha kiderülne, ki mit lop Paksból.
Saját Rovat » HVG.hu
Gazdaság
kedd, 2015. március 3. 17:31
A reklámadó legmagasabb európai kulcsa jelen pillanatban 5 százalék, az Európai Bizottság erre vonatkozóan azt a megjegyzést tette, hogy a reklámadónak megfizethetőnek kell lennie - mondta ... ...
Gazdaság » Napi Gazdaság
Hírek
kedd, 2015. március 3. 17:30
Igazán drámai eredményeket szolgáltatott a negyedik negyedév az okostelefon-piacot közelről figyelőknek. Mára egyetlen kérdés maradt: meg tudta őrizni vezető pozícióját a Samsung? A Gartner számai csattanós választ adnak a kérdésre, a piackutató szerint az Apple áll az első helyen.
Hírek » HWSW
Sport
kedd, 2015. március 3. 17:29
Vasárnap további 207 pár mérte össze tudását a hét korosztályban, de voltak olyan duók is, amelyek az előző naphoz képest a másik szekcióban mutatták meg rátermettségüket.
Sport » Erdély.Ma
Gazdaság
kedd, 2015. március 3. 17:29
Gyuricza Csabát nevezte ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnökének Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter március 1-jei hatállyal - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.
Gazdaság » Világgazdaság Online
Film
kedd, 2015. március 3. 17:27
Steven Spielberg hetven felé közeledik, de továbbra sem akar megpihenni. Idén ősszel jön a Tom Hanks főszereplésével készült, Bridge of Spies című hidegháborús thrillere, melyet beválogattunk 2015 legjobban várt filmjei közé. Három további projekttel hozták hírbe, és most bejelentettek még egyet. Ebben Jennifer Lawrence szaladgálna fényképezőgéppel a kezében a Föld legveszélyesebb vidékein. Lynsey Addario fotóriporter életét vinnék közösen filmre, aki az elmúlt tizenöt év fontos háborús konfliktusai közül ott volt Afganisztánban, Irakban és Darfúrban. Tudósított Kongóból és Haitiből, az újságok címoldalára akkor került a neve, amikor Líbiában a Kadhafihoz hű erők elrabolták, és három másik újságíró kollégájával fogva tartották. Az egyelőre cím nélküli film Addario It’s What I Do: A Photographer’s Life Of Love and War című memoárját dolgozza fel. Jennifer LawrenceForrás: AFPmiddle Feltehetőleg évek fognak eltelni, mire ebből a tervből lesz valami, ugyanis még forgatókönyvíró sincsen, és Spielberg határidőnaplója tele van bejelentett és pletyka szintjén rebesgetett projektekkel. 2016 nyarán jön a The BFG, amely egy Roald Dahl-mesekönyv élőszereplős adaptációja lesz. A forgatókönyvet Harrison Ford volt felesége, Melissa Mathison jegyzi, aki dolgozott Spielbergnek, ő írta az E.T. A földönkívüli-t is. Egy kislány, Anglia királynője és egy barátságos óriás összefog, hogy megmentsék a világot az emberevő óriásoktól. Innentől már csak találgatni lehet, hogy melyik dédelgetett tervébe fog bele. A Lincoln után ismét Daniel Day-Lewis akart forgatni Spielberg, de végül az Irakból és Afganisztánból hazatérő, nehezen visszailleszkedő katonákról szóló filmet nem sikerült tető alá hozni. Február végén felröppent egy pletyka, hogy a Thank You For Your Service-t ismét előveheti a rendező, és idén ősszel leforgathatja. Egy ideig úgy volt, hogy Spielberg rendezi az Amerikai mesterlövész-t, de aztán lepasszolta a projektet. Most megcsinálhatná a saját filmjét a poszttraumatikus stressz szindrómában szenvedő katonákról. Steven SpielbergForrás: AFPmiddle És még mindig van tovább, a Deadline szerint Spielberg azt szeretné, hogy Chris Pratt (A galaxis őrzői, Jurassic World) játssza el Indiana Jonest az ötödik részben, és ha tetszik majd neki a forgatókönyv, azt sem zárja ki, hogy ő rendezze majd a filmet.
Film » Origo
Hírek
kedd, 2015. március 3. 17:20
 Nagymama hajdan a Délivasúthoz ment le a Böszörményi útról, ha valami elintéznivalója akadt a mai Alkotás utca környékén.De ha hozzá mentünk látogatóba, soha ki nem maradt a programból a Déli Pályaudvar, többnyire itt szálltunk át az ötvenkilences villamosra. Nagyon izgalmas kirándulás volt az ilyen mindig, mivelhogy az út felett ott magasodott a Déli mozdonyfordítója, ha szerencsénk volt, akkor mozdony is állt rajta, és az valódi csoda volt, amikor a sziszegő óriási vasszörny egyszer csak keresztbefordult a szemünk előtt, majd az eredeti menetiránynak háttal fordított orrával tovapöfögött… Aztán a hatvanas évek közepén, már középiskolás voltam, mikor megtörtént az újabb csoda, a […]
Hírek » KanadaiHirlap.com
Kultúra
kedd, 2015. március 3. 17:18
45 éves korában, valamikor a 12. században hunyt el az a Herefordban eltemetett normann férfi, akinek csontvázán számos, a lovagi tornákra jellemző sérülést fedeztek fel brit régészek. Nem kizárt, hogy a lovag éppen egy ilyen viadal során lelte halálát.
Kultúra » Múlt-kor
Sport
kedd, 2015. március 3. 17:16
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén fegyelmi eljárást rendelt el az Újpest ellen a Pécs elleni szombati bajnoki mérkőzésen történt rendzavarás miatt.
Sport » HVG.hu
Belföld
kedd, 2015. március 3. 17:14
Börtönkórházba szállították az öt év szabadságvesztésre ítélt Monica Iacob Ridzit. A miniszter 13 betegségben szenved, a szamosújvári bebörtönzése pedig csak súlyosbította egészségi állapotát.
Belföld » Erdély.Ma

467 cikk | 6 / 24 oldal