Hírek - kedd, 2015. március 3.

   

Kultúra
kedd, 2015. március 3. 21:35
Béres József Széchenyi-díjas kutató, feltaláló híres felfedezése, a Béres-csepp felhasználásának kezdeti időszakát, valamint a tudós meghurcoltatásának eseményeit dolgozza fel Fazekas István költő-író A megvádolt című új drámakötete, amelyet kedden mutattak be Budapesten az Írószövetség épületében.
Kultúra » Inforadio.hu
Videók
kedd, 2015. március 3. 21:30
Hetek kérdése, és bemutatják a Likaskő legendáját feldolgozó mesefilmet. A Legendárium csapata az utolsó simításokat végzi a rajzfilmen, mely a stáb elmondása szerint a nemzetközi piaci igényeknek is megfelel. Az újra feldolgozott Likaskő grafikai és animációs szempontból is megújult. A bemutatót várhatóan március folyamán a volt Stúdió Mozi nagytermében tartják majd.
Videók » Tudósítók.hu
Kultúra
kedd, 2015. március 3. 21:29
Andorai Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt választották a nemzet színészének kedden Budapesten - tájékozatta az MTI-t a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya.
Kultúra » VajdaságMa
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 21:27
A magyar nyelv napjának hivatalos megünneplését kezdeményezte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) törvénytervezetet beterjesztve a román parlamentben.
Saját Rovat » VajdaságMa
Póker
kedd, 2015. március 3. 21:17
Bár 2004 óta játszik, korábban még sohasem nyert ekkora tornát Joshua Turner.
Póker » Machopoker.hu
Belföld
kedd, 2015. március 3. 21:03
Nehéz anyagi helyzetbe került a baróti kórház. A rendkívül alacsony költségvetéséből nem tudja fedezni a közköltségeket és az alkalmazottak ebédjegyeit is, mutatott rá Vasile Neagovici.
Belföld » Erdély.Ma
Kultúra
kedd, 2015. március 3. 21:02
Közösségi szponzorációs kampányt indított Andy Warhol unokahúga március elején. Az adományozók pénzének segítségével jöhetne létre az első Warhol család által készített dokumentumfilm a pop-art művészről.
Kultúra » KultúrPart
Gazdaság
kedd, 2015. március 3. 21:00
Ambrus László, az áramszolgáltató vállalat csíkszeredai kirendeltségének értékesítési igazgatója elmondta, a számlák kibocsátásának késése nem helyi jellegű probléma.
Gazdaság » Erdély.Ma
Videók
kedd, 2015. március 3. 21:00
Továbbra is hetedik helyen hajózik a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen a Spirit Of Hungary. Fa Nándor és társa, Conrad Coleman a napokban hagyta el Új-Zélandot és jó tempóban haladva közelít a Horn-fok felé.
Videók » Tudósítók.hu
Kultúra
kedd, 2015. március 3. 20:56
Váratlanul érte Andorai Pétert, hogy őt választották a nemzet színészei közé. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész kollégái keddi döntése után az MTI-nek nyilatkozva kiemelte: a pályán mindenekelőtt a szorgalom és alázat a legfontosabb számára.
Kultúra » Inforadio.hu
Számitástechnika
kedd, 2015. március 3. 20:55
Egy Kinect révén az emberek saját teste a kontroller, és a kiterjesztett valóságban a saját testünk az avatárunk.
Számitástechnika » SG.hu
Tudomány
kedd, 2015. március 3. 20:51
Az első század elejére datálják annak a lakóépületnek a maradványait, amely fölé az Angyali üdvözlet bazilikát emelték Názáretben, a bizánci időkben. A hagyomány és a régészeti kormeghatározás érdekes egybeesést mutat.
Tudomány » Origo
Gazdaság
kedd, 2015. március 3. 20:46
További 3 résztávra már aláírták a kivitelezési szerződéseket, a Marosvásárhely-Nyárádtő szakaszra pedig lejárt a fellebbezési idő, így arra is aláírható a tervezési és kivitelezési szerződés.
Gazdaság » Erdély.Ma
Turizmus
kedd, 2015. március 3. 20:41
A stratégiába országos szinten 6 turisztikai célú beruházást foglaltak bele. Ezek között van egy másik Maros megyét érintő projekt is, a Marosludas és Sajómagyarós közötti kisvasút felújítása.
Turizmus » Erdély.Ma
Hitvilág
kedd, 2015. március 3. 20:38
Az izraeli Názáretben Jézus szülőfalujában dolgozó régészek azt állítják, azonosították azt az 1. századi kőépületet, amelyben Mária és József felnevelte Jézust – írja a Live Science.
Hitvilág » Erdély.Ma
Eletmód
kedd, 2015. március 3. 20:34
Bár Hien és Boggie a GLAMOUR Women of the Year díjátadón ezúttal vetélytársként szállnak versenybe, a magánéletben baráti kapcsolatot ápolnak. Ízlésük is sokban hasonlít, ha öltözködésről van szó, sőt, kamaszként mindketten rajongtak a szélsőségesebb irányzatokért, amelyeket most már tinédzserkori divatbakiként elevenítenek fel.
Eletmód »
Gazdaság
kedd, 2015. március 3. 20:32
Kiváló és váratlan eredményekkel dicsekedhet Szerbia államháztartása, és ha továbbra is ilyen ütemben töltődik a büdzsé, hamarosan költségvetés-módosítás várható – jelentette be Aleksandar Vučić kormányfő kedden délelőtt Kopaonikon a 22. Kopaoniki Bizniszfórum megnyitóján.
Gazdaság » MagyarSzo.com
Kultúra
kedd, 2015. március 3. 20:32
Meghaltt Ezra Laderman amerikai zeneszerző, akinek életművében szimfónia, opera és Oscar-díjas filmek zenéje is szerepel.
Kultúra » KultúrPart
Gazdaság
kedd, 2015. március 3. 20:31
Az Országos Egészségbiztosító Pénztár elnöke, Vasile Ciurchea ma úgy nyilatkozott: számításaik szerint a kártyák május elsejei kötelező jellegű üzembe helyezése megtakarításokat eredményez a rendszernek.
Gazdaság » Erdély.Ma
Belföld
kedd, 2015. március 3. 20:30
Borboly Csaba ügyvédje, Sergiu Bogdan úgy nyilatkozott, ügyfele nem tudott megjelenni a tárgyaláson, mert Brüsszelben tartózkodik a Régiók Bizottságának jelentéstevőjeként.
Belföld » Erdély.Ma

467 cikk | 2 / 24 oldal