Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Karácsony

Karácsony


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 242x209 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 21. 07:08
Van hely - Bepólyálta és jászolba fektette,mivel a szálláson nem volt számukra hely Lukács 2,7
Az a népszámlálás,amit Augusztus császár akkor elrendelt, tulajdonképpen az adóköteles polgárok összeírása volt,s egyben alkalom az adó emelésére is.Mindenkinek a származási helyén kellett jelentkeznie.Ezért volt kénytelen József is,Názáretből Betlehembe gyalogolni a várandós feleségével mintegy százhúsz kilométert.Ott már nem éltek rokonaik,így az egyetlen karavánszerájban kerestek szállást.Ennek ajtajában hangzott el a karácsonyi történet két sötét szava:Nincs hely!Aztán végül valaki mégis befogadta őket a ház alatti birkaistállóba,ott szülte meg Mária első gyermekét - kitudja,milyen segédlettel vagy anélkül.
Ez a karácsony igaz története,minden ráaggatott díszítés nélkül.Miért nem volt hely nekik?Mert a fél ország úton volt,s lehet,hogy valóban megtelt a fogadó.És mert József és Mária nem ígérhetett nagy bevételt a fogadósnak,inkább csak a gondot,ha ott születik meg a kisbaba.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 21. 07:27
A mi életünk ajtajára nem ugyanez van kiírva:Nincs hely?Tele vagyunk tennivalókkal,gondokkal,félelmekkel,nincs hely Jézus számára az időnkben.Reggel sem,este sem.Talán még a karácsony estéjén sem fér bele a programunkba.Vagy leginkább azért karácsony szentestéjén meghívjuk vendégnek,remélve,hogy utána hamar távozik - De nincs hely Számára a költségvetésünkben sem.Így is nehéz beosztani,Jézus ügyére,Jézus kicsinyeinek már nem jut semmi.
De nem lehetne helyet szorítani neki?ha ez a fogadós mégis befogadja őket,búcsúhellyé lett volna a háza,még anyagilag is jól járt volna.De ki hitte ezt erről az elcsigázott fiatal házaspárról?
Nagyon megszegényíti magát,aki kizárja életéből a világ Megváltóját. Ezzel kizárja önmagát az Isten országából,ahol csak azoknak lesz helyük,akik itt befogadták Jézust az életükbe.

Üzenet írása