Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Karácsony

Karácsony


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 20. 15:56
Mire való az ünnep? - A megtérés és higgadtság segítene rajtatok,a béke és a bizalom erőt adna nektek! Ézsaiás 3o,15
Pilinszky János ezt írta az ünnepek lényegéről."A statisztika azt mutatja,hogy az ünnep sokak számára a napi felelősségből az ünnepi felelőtlenségbe való menekülést jelenti...A keresztyén ünnep a pihenés,a hálaadás,a megszentelés napja kell legyen.A kikacsolódás erre kevés...,valóban bekapcsolódásnak kell lennie.Az ünnep az élet egészébe való visszatalálás lehetőségét kínálja"
Az ünnepet Isten rendelte el,amikor a hetedik nap megszentelését megparancsolta.Célja az,hogy ilyenkor az ember tegye félre a maga munkáját,és Isten munkájára összpontosítson.Úgy is,hogy Isten nagy tetteiről beszélgessünk,s úgy is,hogy nyissuk ki magunkat,s kérjük,hogy Ő munkálkodjék bennünk.
Az ünnep célja nem a semmittevés,de még nem is a lázasabb tevékenység, hanem kapunyitás felfelé.tartom a kezemet,hogy Isten ajándékait átvegyem,s aztán legyen mit továbbadnom másoknak.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 20. 16:06
Nincstelen leszek,ha soha nem állok meg Isten elé,hogy beszéljen velem,és gazdaggá tegyen.Előbb dolgozik bennem,utána pedig dolgozik általam.
Óvakodjunk attól,hogy ehelyett teletömjük ünnepeinket tennivalókkal, s a végére még fáradtabbak és üresebbek legyünk!Ezt csak csudálatos tervezéssel lehet megvalósítani.Ne engedjünk,semmilyen kényszernek! Az ajándékozást,utazást,vendéglátást is ehhez a célhoz lehet igazítani.
Az ünnep középpontjában az ünnepelt álljon:Karácsonykor Jézus Krisztus.Ez nem a szeretet ünnepe úgy általában,hanem Isten irántunk való szeretetének ünnepe.Nem az ajándékozásé,hanem az Isten nekünk adott ajándékáé:Jézusé.Neki örüljünk,Érte legyünk hálásak, Vele keressük a közösséget! Akkor egymásnak is jobban tudunk örülni,hálát érezni és egymással mélyebb közösségre jutni.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 21. 14:02
A bölcsek útja - Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben...íme bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe... Máté 2,1
Az ötödik századtól terjedt el a legenda,hogy három király látogatta meg a kis Jézust Betlehemben.A Biblia híradása nem arról szól,hogy hányan mentek,csak az derül ki,hogy olyan csillagászattal is foglalkozó tudósok voltak,akik feltehetően Babilonból indultak el,ahol a fogság után ott maradt zsidóktól hallottak arról,hogy jön majd egy nagy király, aki isteni teljhatalommal cselekszik.S amikor a Jupiter(királycsillag)és a Szaturnusz (Izrael csillaga)ritka együttállása bekövetkezett,nekik ez azt jelentette,hogy Izraelben megszületett ez a nagy király.Elmentek hát,hogy hódoljanak Előtte.
Így kapcsolódik össze a hallott ige az ember sajátos gondolkozásmódjával,így beszél Isten mindenkivel a neki érthető nyelven.
Útjuknak három szakasza volt:
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 21. 14:12
Először a hazájuktól Jeruzsálemig.Nagyon messziről indultak el:Térben több ezer kilométerről,szellemileg pedig a komor végzethittől.Akit azonban Isten szeretete vonzani kezd,az bármilyen messzeségből el fog jutni Hozzá.Akkor is,ha nem kapott vallásos nevelést,s akkor is,ha erkölcsileg mélyre került közben.
Másodszor Jeruzsálemből Betlehemig.Megérkezve a fővárosba,a királytól kértek tájékoztatást.Nem tudták,hogy Heródes betegesen féltékeny,s egy új király születésének híre őt is,az embereket is félelemmel tölti el.A szakemberek megkeresik Mikeás könyvében:A Messiásnak Betlehemben kell megszületnie.Az nyolc-tíz kilométerre van Jeruzsálemtől,de nem kíséi el őket senki.Ez nagy csalódás lehetett,de elindultak oda,megtalálták a gyermek Jézust.Nagy örömmel örvendeztek,és ajándékaikat átadva imádták Őt.
Istenem segíts végigjárnom azt az utat,amin a Te szereteted indított el Jézushoz!

Üzenet írása