Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Karácsony

Karácsony


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 175x224 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 20. 15:32
Van visszaút - ...aki Énhozzám jön,azt Én nem küldöm el...János 6,37
Egy fiú egy alkalommal nagyon összeveszett a szüleivel.Mindkét fél durva volt,de a fiú különösen szemtelen és tiszteletlen.Utána megszökött otthonról.Keserves hetek következtek,gazdátlanul hánykódott,veszélyes helyzetekbe is került.Aztán közeledett a karácsony és egyre jobban vágyódott haza.De vajon visszafogadják-e? Írt egy levet a szüleinek,amelyben bocsánatot kért,és jelezte,hogy karácsony délután melyik vonattal érkezik.Azt kérte,ha meg tudnak bocsátani,kössenek egy fehér zsebkendőt a ház előtti almafára.Ha nem,akkor nem megy többé haza.A vonaton nagyon ideges volt,félt kinézni az ablakon,mert ha nem lesz zsebkendő,nem tudja,mitévő legyen.Amikor azonban a házuk előtt haladt el a vonat,megrendülve látta,hogy négy-öt fehér zsebkendőt is lenget a szél a fán.Boldogan ment haza és kibékült szüleivel.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 20. 15:41
Karácsony ezt az örömhírt hirdeti:Télvíz idején kivirágzott az almafa, Isten szeretetének a fehér zsebkendője,Jézus Krisztus testet öltése,közénk érkezése.Isten bűnbocsátó kegyelme nélkül a mi sorsunk is teljesen reménytelen lenne.De Ő kész megbocsátani,mert Jézus eleget tett az Ő igazságának,helyettünk elszenvedte bűneink ítéletét.S aki ezt komolyan veszi,vagyis hisz Jézusban,az új életet kezdhet.
Készen vagyunk-e mi is ugyanígy megbocsátani az ellenünk vétkezőknek? És akarunk-e hálából egészen Isten akarata szerint élni, ami a legjobb,sőt az egyetlen életlehetőség a számunkra?
A bűnből Hozzád sietek,mert szomjazom kegyelmedet/Te nyugtass meg,én Jézusom!Ím Neked szívem átadom.(Philipp Melanchton)

Üzenet írása