Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Karácsony

Karácsony


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 279x180 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 20. 14:22
Mint a csillagok - ...legyetek,Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben,akik között ragyogtok,mint a csillagok a világban...Filippi 2,15
A református templomok tornyán lévő csillag arra emlékeztet,hogy a napkeleti bölcsek egy csillag fényét követve találtak oda a gyermek Jézushoz.Mai igénk pedig arra biztat,hogy mi magunk legyünk csillagokká. Mit jelent ez?
Mit tesznek a csillagok?Egy kicsit világítanak,s nem mondják,hogy ilyen sötétségben nincs értelme ennyi fényt adni.De ennél is fontosabb,hogy a csillagokhoz igazodni is lehet.Amikor még nem voltak műszerek,a hajósok a csillagok állása alapján állapították meg,merre kell mennünk.
Isten akarata az,hogy minden hívő ember ilyen útmutató "csillag" legyen.Ezen a világon nagy sötétség van.Az emberek szívében, fejében, sok sötét indulat,gondolat lakik.Az önzés,gyűlölet,durvaság,hazugság világában Isten gyermekeinek mutatniuk kell a Jézus Krisztushoz vezető utat,és azt,hogy másképpen is lehet élni.Hogyan történik ez?
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 20. 14:32
Egy gyárban az egyik munkás javasolta,hogy a karácsony előtti utolsó munkanapon mindenki hozzon egy üveg bort és csinálnak egy nagy murit.Ekkor valaki azt mondta: Tudjátok mi van a Bélával.Mindenki tudta:Béla négy ujját levágta a gép,most egyedül van otthon,s nem tudja,tud-e majd dolgozni.Jó lenne,ha mindenki elhozná egy fél üveg bor árát és vinnénk neki valami ajándékot karácsonyra együtt.Nem könnyen,de ráálltak.A sötétben felragyogott egy kis fény,csillaggá lett valaki.
Jézus Krisztus eljövetelével maga a nap kelt fel.Ő a világ világossága,Tőle kaphatunk fényt mindnyájan.
December 21-én van a leghosszabb éjszaka és a legrövidebb nap.Innentől kezdve fog a világosság nőni,és csökken a sötétség.Legyen ez így a mi életünkben is!

Üzenet írása