Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Karácsony

Karácsony


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 257x196 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 21. 13:36
A pásztorok útja - A pásztorok pedig visszatértek.dicsőítve és magasztalva az Istent,mindazért,amit pontosan úgy hallottak és láttak,ahogyan Ő megüzente nekik. Lukács 2,2o
Jézus születésének hírét legelőször a pásztorok hallották meg, mégpedig egy angyaltól.Miért éppen ők?Mert Isten a megvetett, lenézett embereket gyakran különös szeretettel részesíti előnyben. Mert ők az általános felfordulás közepette is csendben voltak,és akkor is ébren őrködtek,amikor a világ aludt.Ma nagy altatás folyik,boldog,aki éberen figyel Isten kijelentésére,sok mindent idejében meg fog hallani és érteni.
A karácsonyi prédikáció így szól:Üdvözítő született ma néktek,Aki az Úr Krisztus,a Dávid városában (Betlehemben). Ennek minden szava külön és így együtt is nagyon sokat jelent.Nem hiába lett ez nagy öröme az egész népnek.Nekünk,az-e?Már a gyermek Jézus Szabadító, Úr, Messiás. Ő nekünk született,s meg lehet találni Őt egy konkrét helyen.
A pásztorok hitték is,meg nem is.Mi is így vagyunk olykor Isten Igéjével.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 21. 13:46
Ők azonban nem érték be ezzel,felkerekedtek,és meg akartak győződni a valóságról.A meg is találták a gyermeket pontosan ott és úgy,ahogyan Isten küldötte mondta.Ez a becsületes magatartás:Teljes bizonyosságra vágyom,elmegyek,hát egészen Jézusig.Ott a tények meggyőzik a kételkedőt is.
És visszafelé már ezzel a meggyőződéssel lesznek ők is "angyalok",Isten követei,akik dicsőítik az Urat,nagy tetteiért,és maguk is hirdetik a karácsonyi örömhírt.Teljes bizonyossággal tanúskodnak arról,hogy mi az igazság.
Mi tehát a pásztorok útja?Az éjszaka csendjében igét hallottak.Nem egészen értették,de aszerint cselekedtek,elmentek és megnézték ,igaz-e.Minden tekintetben igaznak bizonyult.Így ők is hirdették azt másoknak.
Ma is az ige hallgatása vezet el Jézushoz.DE a templomból el kell jutni Őhozzá,személyesen meg kell ismernünk Őt a hit által.Ez változtatja meg minden ember életét,betölti örömmel,és hiteles tanúvá teszi.

Üzenet írása