Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Pál apostol

Pál apostol


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 257x196 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. május 1. 14:27
Pál apostol megtérése - Irányváltás - Saul,Saul,miért üldözöl Engem?...Ki vagy Uram?Én vagyok Jézus,Akit te üldözöl. Apostolok Cselekedetei 9,4-5
Saul életében Isten elkezdte munkáját.Ő jól ismerte az Ószövetséget,látta az általa elhurcolt keresztények életét,hallotta István vértanú imádságát,s kezdett meginogni a Jézussal szembeni hitetlenségében.Tiltakozott is,és vágyakozott is.Ez a vajúdás ideje.
Ilyenkor azonban gyakran még inkább megkeményedik az ember.Ő is nekiindult,hogy a 25o kilométerre lévő Damaszkuszból a börtönbe hurcolja a keresztényeket.Ezen az úton jött el a szülés órája.Hirtelen nagy fényesség vette körül,még a látását is elveszítette,s akkor zajlott le a fenti párbeszéd.
Ebből számára világos lett a következő:Jézus él,hiszen beszél hozzá.Tehát valóban fel kellett támadni.Akkor Ő csakugyan Isten Fia.Jézus ismeri őt,nyilván mindent tud róla,de úgy tűnik,nem akar bosszút állni,hanem terve van vele.Elhangzik hát:Uram,mit akarsz,hogy cselekedjem?
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. május 1. 14:36
És így elkezdődik az alázat iskolája:Menj be a városba,ott majd valaki megmondja,mit tegyél.Ettől kezdve minden lépése új gazdájától függ,Aki hol így,hol úgy közli vele akaratát.Ő pedig többé nem fogja bántani az Ő követőit,mert maga is Jézus követője lett.Mi lesz ennek a következménye?Majd kiderül.Vállalja.
Ez mindig a Szentlélek újjáteremtő munkája.Világosság támad nemcsak körülötte,hanem benne is.Meggyőződik arról,hogy Jézus él,és személyesen vele akar valamit - noha ez már a mennybemenetel után történt.Félreáll Jézus útjából,végérvényesen félreteszi saját programját, és tanul lépésenként engedelmeskedni Valakinek,Akit nem látott,de hisz a szavának.Vége az önmegvalósítási törekvésnek,de megvalósul egy kemény ellenállóbban is Isten szép terve az Ő dicsőségére és sokak üdvösségére.
Ez a pálfordulás vagy bibliai szóval újjászületés,megtérés.

Üzenet írása