Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Pál apostol

Pál apostol


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 212x197 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. április 30. 16:31
Egy kivégzés szemtanúja - Saul pedig egyet értett István kivégzésével...pusztította az egyházat...Apostolok Cselekedetei 8,1.3
Mielőtt valaki találkozik Jézus Krisztussal,Ő előkészíti az embert erre az eseményre.Isten kegyelmének van ilyen előkészítő munkája.Így történt ez Saul-Pállal is,aki még fiatal farizeus korában végignézte az első keresztyén vértanú,István kivégzését.
István a jeruzsálemi keresztyén gyülekezet diakónusa volt,vagyis az ottani szeretetszolgálatban dolgozott.Emellett azonban jó igehirdető is volt, aki különös erővel tudott beszélni Jézus Krisztusról.A gyülekezet ellenségei nyilvános vitára hívták ki,ahol ő nagyon szelíden,de nagy szellemi fölénnyel győzött.Ezt nem tudta elviselni a hatóság, és "fogukat csikorgatva"rárohantak,s a városon kívül agyonkövezték.Saul vigyázott az ítélet végrehajtóinak a ruháira.
S amit látott és hallott,arra még húsz évvel később is úgy emlékezett, mint élete egyik legfontosabb élményére.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. április 30. 16:43
Mert István,miközben záporoztak rá a kövek,nem átkozódott.hanem imádkozott.Két mondatot tisztán lehetett hallani:"Úr Jézus,vedd Magadhoz lelkemet!"és "Uram,ne ródd fel nekik ezt a bűnt!"
Saul ilyet még nem hallott.Ez az ember imádkozik az ellenségeiért, Isten kegyelmét kéri nekik.Akkor őérte is imádkozik?Ő is részese ennek a bűnnek?István úgy készül meghalni,mint aki valami ismerős helyre utazik,ahol várják.Semmi hisztéria,semmi bosszúvágy.És úgy beszél ehhez a Jézushoz,mint Aki itt van,mint Akivel ő együtt él,Akivel összeszoktak,értik egymást.Mégis igaz lenne,amit ezek a hívők Jézusról beszélnek?
István hitvalló magatartásában valami krisztusival találkozott Saul. Krisztus-kiáradás történt ott,s ez a másutt nem tapasztalt hiteles szeretet kezdte összetörni az ő kemény szívét.Ennyire valóságos az, hogy egy megszentelt életű hívőben Krisztussal találkoznak mások.
Bennem él már Krisztus?
Páles Éva Judith
csütörtök, 2015. április 30. 17:38
Én is végig olvastam.
Köszönöm szépen!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. május 1. 06:31
Kedves Éva! Pál apostollal kapcsolatosan még lesznek további mondanivalóim.Köszönöm az érdeklődést.Hiszen Isten Igéje segít el minket a hitre és üdvösségre is.Így az erre szánt idő nem hiábavaló fáradozás.

Üzenet írása