Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Pál apostol

Pál apostol


Tetszik 1 Safar Bela kedveli
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 250x553 (0.1 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. április 30. 15:54
Pál apostol - Szép hajóval rossz irányba - A örvényben követelt igazság szempontjából feddhetetlen voltam. Filippi 3,6
Mindig tanulságos megfigyelni,hogyan működik Isten egy ember életében.Hogyan lép kapcsolatba velünk,hogyan változtatja meg jó irányba valaki gondolkozását,jellemét,tevékenységét,akinek korábban semmi kapcsolata nem volt Istennel,vagy egészen másképpen gondolkodott Róla.Figyeljük meg ezt Pál apostol személyén.
Nagyon jó családból származott.Egy akkori világváros (Tarzusz)szülötte,szülei a legszigorúbb vallásos nevelést adták neki(farizeusok voltak),római polgárjoggal rendelkezett,ami nagy előnyöket jelentett,ma így mondanánk:Az egyetemet Jeruzsálemben végezte egy híres tanár,Gamáliel lábainál.Korán emelkedett a karrierje,fiatalon már egy bizalmi feladatot kapott:Szedje össze Damaszkuszban a keresztyéneket.Ő pedig "öldökléstől lihegve"indult, hogy "megkötözve vigye őket Jeruzsálembe"(Apostolok Cselekedetei 9,1-2). Ezt a kifejezést arra használják,amikor a nagy vadak üldözik a kiszemelt zsákmá
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. április 30. 16:03
nyt.
Éppen ez a meglepő:Hogyan lehetséges,hogy egy ilyen kiváló ember ölni indul?Hogyan lehet helye egy művelt,vallásos emberben ilyen vadállati indulatnak?Ami sem tűnik neki,sőt erénynek tekinti ő is,felettesei is.
Egy képpel így lehetne válaszolni erre:Kitűnő hajon indult el,de rossz irányba.Egy értékes ember,aki gonosz célokra használja képességeit,s ezt nem is veszi észre,úgy véli,ez a normális. - Amikor Jézus Krisztus megállítja ezen az úton,és világos látással ajándékozza meg,akkor döbben rá,hogy ő tulajdonképpen gyilkos.S amikor átadja az irányítást Jézusnak,akkor fordul jó irányba az élete.
Mit tartok fontosabbnak:Hogy milyen a "hajóm"felszerelése,vagy hogy merre halad?Az én életem hajója milyen irányba meg?Ha így maradok, hova fogok megérkezni?

Üzenet írása