Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Pál apostol

Pál apostol


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 160x115 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. május 1. 15:27
A kincs - Ellenben azt,ami nyereség volt,kárnak ítéltem a Krisztusért. Filippi 3,7
Jézus ezt mondta Pálról:"Ő Nékem választott edényem,hogy hordozza az Én nevemet a pogányok,,,előtt.A név magát a személyt jelentette.Pál tehát olyan edény,akiben Krisztus él,és Őt viszi másokhoz.Krisztus-hordozó lett,ahogyan ezt Istvánnál látta korábban.Később ő írta Korinthusba:A mi kincsünk cserépedényben van.Élete tartalma tehát Krisztus lett.
Ugyanakkor leveleiben igen gyakran használja ezt a kifejezést:A Krisztusban. Ezen elsősorban azt értette,hogy isten őt Krisztuson keresztül látja,s így olyan tisztának és igaznak találja,mint Krisztus Maga.A saját erejéből nem tudta elérni,amíg a törvény betartásától remélte ezt az igazságot,most azonban a Krisztusban megkapta.De jelent ez biztonságot,védelmet is.
Eddig számára a törvény volt a legnagyobb érték,törekedett azt megtartani.De soha nem tudhatta,hogy eleget teljesített-e már.Most értékpiramisán a csúcsérték Krisztus lett.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. május 1. 15:35
Minden egyéb leértékelődött,sőt feleslegessé vált.Erről szól ez az ige,és annak folytatása.Krisztusban bűnbocsánatot,jó lelkiismeretet,rendezett múltat,és kiszámítható jövőt kapott.Még mennyei polgárjogot is.
Kosztolányi Dezső panaszolja a Boldog,szomorú dalban:
Mert nincs meg a kincs,mire vágytam,/a kincs,amiért porig égtem./Itthon vagyok,itt e világban,/s már nem vagyok otthon az égben./
Pál boldog,mert Krisztussal szoros közösségben itthon van itt,s elkészített otthona van a mennyben is.Nem ő érdemelte ki, kegyelemből kapta mindkettőt.Itt küldetést,ott jutalmat,de mindenütt Krisztus jelenlétét.Küzdelmei közt,halála óráján s azon túl is.Ez teszi boldoggá.

Üzenet írása