Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Pál apostol

Pál apostol


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 300x195 (0.1 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. május 1. 14:51
Pálfordulás - És azonnal hirdetni kezdte a zsinagógákban Jézusról,hogy Ő az Isten Fia. Apostolok Cselekedetei 9,2o
A damaszkuszi úton Saul-Pál egészen új ismeretekre tett szert.Meglátta,ki Jézus,ki ő maga,és később a városban megtudta,mi Jézus terve vele,mi lesz az új feladata.
Eddig teljesen hamis elképzelése volt Jézusról,az,amire tanították:Hogy ő tévtanító és istenkáromló volt.Most tapasztalhatta,hogy nem volt,hanem él,és Ő az,Akinek mondta Magát,Isten Fia. - Saul pedig az ellensége,üldözi Őt.Igaz,csak a benne hívőket üldözte,de eszerint Jézus teljesen azonosítja Magát velük.
A hit azonban nem csak új ismereteket jelent,hanem engedelmességet is.Saul megteszi,amit Jézus mondott neki.Bemegy a városba, vár, ameddig kell,majd azonnal elmondja,kinek ismerte meg Jézust.
Ez a pálfordulás.Sokan tévesen úgy használják ezt a kifejezést,mintha ez köpönyegforgatást jelentene.Egyáltalán nem.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. május 1. 15:01
A bibliai pálfordulás a gondolkozásnak s az egész életnek egyszerim,végleges és alapvető megváltozása.Itt nem forgatunk semmit oda,meg vissza,hanem a felismert rossz irányból az Isten szerinti jó irányba fordul az élet,és attól kezdve úgy marad végig.
Eddig Pál azt hitte,a maga ura.Pontosan tudta,mit akar,megkapta ehhez az írásos felhatalmazást,meg volt győződve arról,hogy jó dolgot cselekszik.Most rájött,hogy nem a maga ura volt,hiszen gyilkos gyűlölet hajszolta,egy tévhit rabja volt.Mostantól tudatosan Jézus Krisztusnak akar engedelmeskedni.
És vállalja Őt mások előtt is,mind a zsinagógában,mind a keresztények közt megvallja a hitét.Új megvilágításba kerül régi ismerete is, felismeri, hogy az Ószövetség is Krisztusról szól.Az Ő bátor hitvallója lesz.
Bekövetkezett-e már ilyen pálfordulás az életemben?Tudom -e,hogy ki Ő,ki vagyok én,és mi a Tőle kapott feladatom?

Üzenet írása