Hírek - szerda, 2015. március 4.

   

Sport
szerda, 2015. március 4. 18:10
A 25 éves támadó egy vele szemben elkövetett szabálytalanság alkalmával sérült meg, a Borussia Dortmund vezetői pedig attól tartottak, hogy újra hosszú időre elbúcsúzhatnak sztárjátékosuktól, de a szerdai vizsgálatok szerint mindössze zúzódásról van szó.
Sport » HVG.hu
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 18:08
Olvasóink nem szeretik, ha a nyelvtudományra, a nyelvészekre mint szaktekintélyekre hivatkozunk a laikusok tévhiteinek cáfolásakor. Pedig bizonyos kérdésekben igenis érdemesebb a Google helyett inkább a tudósokra hallgatni. Ilyenek például a tudomány...
Saját Rovat » Nyelv és Tudomány
Magazin
szerda, 2015. március 4. 18:08
Kész az oldal okostelefonokra optimalizált változata.
Magazin » Élelmiszer Online
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 18:06
Szabadka több részén is problémát okoz a belvizek megnövekedett szintje. Palicson a víkend telep közelében a víz a pincéket és a kerteket is elárasztja – írja a Tanjug hírügynökség. Palicsi polgárok egy csoportja petícióval fordult a polgármesterhez, amelyben a probléma megoldását sürgetik. Képviselőjük Milan Valent a hírügynökségnek elmondta, a magas belvízszint az extra idegenforgalmi övezethez tartozó néhány utcában jelen van, emiatt kicsordulnak az emésztőgödrök is, ugyanis a településnek ezen a részén nincs szennyvízelvezető csatorna, de a kutakat is veszélyezteti, ugyanis ivóvízhálózat sincs kiépítve itt. Maglai Jenő polgármester azt mondta, ez a probléma nem csak Palicson jellemző, hanem a Zorka helyi közösségben, Hajdújáráson, Nagyradanovácon vagy éppen az 51. divízió utcában. A problémával már foglalkozik egy tíz nappal ezelőtt létrehozott munkacsoport, amelyet a rendkívüli helyzetek törzskara hozott létre. A DTD Észak-Bácska vízgazdálkodási vállalat a napokban kezdi annak a csatornának a kiásását, ami részben rendezi a helyzetet, de ez csak félmegoldás. Sajnos Palicson gondot jelentenek a rendezetlen vagyonjogi kérdések is, nincsenek utcák kijelölve. Itt magántulajdonú parcellák vannak, valószínűleg az objektumokat építési engedély nélkül építették, ennek ellenére a helyzetet rendezni kell, mondta a polgármester. A polgármester szerint a tavasz  folyamán fogadják el a város alacsonyan fekvő részein csatornahálózat kiépítését előirányzó határozatot. Maglai azt is bejelentette, hogy valószínűleg a törzskar következő ülésén újabb pénzeszközöket különítenek el a költségvetési tartalékokból azon munkálatok elvégzésére, amelyekkel elejét vehetik, hogy májusban és júniusban nagyobb esőzés miatt ismét probléma alakuljon ki. Az üggyel kapcsolatban a Park Palics vállalat is megszólalt, akik jelezték, már ki is dolgozták a probléma megoldása érdekében a Palicsi Fürdő komplexuma csatornázási tervét.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Kultúra
szerda, 2015. március 4. 18:05
A március 18–31 közt zajló Refelx3 Nemzetközi Színházi Fesztivál által Sepsiszentgyörgy találkozási PONTtá válik Európa kulturális térképén. Előadásaira hétfőtől lehet jegyeket váltani.
Kultúra » Erdély.Ma
Hírek
szerda, 2015. március 4. 18:02
Megkezdődött az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) támogatásának leállítása - jelentette be a Google. Első körben a cég a friss böngészőt vonja meg a rendszer felhasználóitól, a Play Services viszont marad.
Hírek » HWSW
Gazdaság
szerda, 2015. március 4. 18:01
Az MNB ma visszavonta a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte annak felszámolását. A jegybank által feltárt hiányosságok, illetve a felügyeleti biztos adatai alapján a brókerház jelentős összeggel nem tud elszámolni ügyfeleinek. A brókerház ügyfeleit a Befektető-védelmi Alap kártalanítja majd.
Gazdaság » TőzsdeFórum
Kultúra
szerda, 2015. március 4. 18:01
Azt hiszitek, ti mindent tudtok a látásotokról? Mutatunk pár képet, ami miatt újragondolhatjátok ezt!
Kultúra » EduLine.hu
Magazin
szerda, 2015. március 4. 18:00
Moszkva munkacsoportok létrehozását sürgeti a délkelet-ukrajnai válság békés rendezésére létrehozott minszki összekötő csoporton belül. Erről is beszélt szerdán telefonon Szergej Lavrov orosz külügyminiszter német kollégájával.
Magazin » Világgazdaság Online
Tudomány
szerda, 2015. március 4. 18:00
Saját nyolcmagos, 64 bites chipkészlettel készül piacra lépni az LG.
Tudomány » HVG.hu
Számitástechnika
szerda, 2015. március 4. 18:00
A Source 2, az Unreal Engine 4 és a Unity 5 egyes verziói rendkívül kedvező alapot jelenthetnek.
Számitástechnika » Prohardver!
Kultúra
szerda, 2015. március 4. 17:58
A valós eseményeken alapuló film egy fiatal, idealista ügyész Cristan (Emilian Oprea) történetét meséli el, akinek a viharos kétezres évek elejének Romániájában egy bonyolult korrupciós ügyet kell felgöngyölítenie.
Kultúra » Erdély.Ma
Game
szerda, 2015. március 4. 17:58
Ahogy az Advanced Warfare minden DLC-jében, az Ascendance-ben is találunk majd egy különleges fegyvert, amit most akció közben is megnézhetünk.
Game »
Autó
szerda, 2015. március 4. 17:57
Búcsúzik a Bugatti Veyron, de máris 1000 lóerő feletti szörnyek tolonganak a helyén. Mind közül a több mint 1500 lóerős Koenigsegg Regera a legizgalmasabb, amelynél erősebb szériaautó sohasem szabadult ki még az utakra, igaz, olyan sem, amely benzines létére nélkülözné a sebességváltót. Azért a McLaren és egy titokzatos spanyol gyártó is úgy érzi, fel kell vennie a kesztyűt.
Autó » Origo
Gazdaság
szerda, 2015. március 4. 17:56
A Magyar Nemzeti Bank (MNB)  visszavonta a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte annak felszámolását - közölte a jegybank szerdán.
Gazdaság » Népszabadság Online
Gazdaság
szerda, 2015. március 4. 17:55
Emeli bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
Gazdaság » Menedzsment Fórum
Hírek
szerda, 2015. március 4. 17:54
Ezer lejes bírságot kell fizessen a középkorú nő, amiért hazugságra akarta felhasználni a rendőrséget.
Hírek » Impulzus.ro
Belföld
szerda, 2015. március 4. 17:54
Az amerikai érdekeltséget mutató cégek adóhatósági kapcsolatai átlagosnak mondhatók a többi, nem amerikai érdekeltségű céghez képest a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) összefoglaló jelentése szerint.
Belföld » Népszabadság Online
Hírek
szerda, 2015. március 4. 17:54
A párok egyre jobban tudják, mit szeretnének látni az életük legnagyobb eseményét megörökítő filmben.
Hírek » Impulzus.ro
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 17:52
A USC Leonard Davis School of Gerontology tudósai egy új hormont fedeztek fel, amely nemcsak a súlygyarapodás ellen vethető be, de az anyagcserét is képes normalizálni – mindezt persze megfelelő testmozgás mellett.
Eletmód » Origo

752 cikk | 10 / 38 oldal