Hírek - kedd, 2015. március 3.

   

Kultúra
kedd, 2015. március 3. 12:02
Elhunyt Ezra Laderman amerikai zeneszerző, akinek életművében szimfónia, opera és Oscar-díjas filmek zenéje is szerepel.
Kultúra » Inforadio.hu
Kultúra
kedd, 2015. március 3. 12:02
A Don Giovanni és a Figaro házassága lehengerlő nemzetközi sikere után új Mozart-operát rendez és vezényel Fischer Iván. A varázsfuvolát a hazai közönség március 7-én, 9-én és 11-én láthatja a Művészetek Palotájában.
Kultúra » KultúrPart
Számitástechnika
kedd, 2015. március 3. 12:00
Magyar tudósok fejlesztettek ki egyedülálló termékazonosító technológiát.
Számitástechnika »
Számitástechnika
kedd, 2015. március 3. 12:00
Egy felmérés szerint a biztonság problémáktól és a leállásoktól való félelem, valamint a megfelelő munkaerő megszerzése okozza a legtöbb álmatlan percet az informatikai vezetőknek.
Számitástechnika »
Számitástechnika
kedd, 2015. március 3. 11:59
Az NMHH az Externet számára jelölte ki a 47-es, 72-es és 93-as körzet azon számtartományait, amelyek korábban a Business Telecom Nyrt. birtokában voltak.
Számitástechnika » IT Café
Kultúra
kedd, 2015. március 3. 11:58
Bemutatták hétfőn Rómában a Shades of Truth című filmet, amely védelmébe veszi XII. Piusz római zsidók megvédelmezése iránti elkötelezettségét, így kívánva rehabilitálni a holokauszttal szembeni passzivitással vádolt pápát.
Kultúra » Múlt-kor
Film
kedd, 2015. március 3. 11:55
A ZagrabDox nemzetközi dokumentumfilm-fesztiválon regionális kategóriában Nagy pecsét-díjat kapott a Káin gyermekei című magyar alkotás, míg ugyanezen kategóriában Kis pecsét-díjat nyert a Másik Magyarország című dokumentumfilm.
Film »
Magazin
kedd, 2015. március 3. 11:55
„Mert mindenkinek, akinek van, adnak a bővölködésig, attól pedig, akinek nincs, még amije van, azt is elveszik.” – mondja a Szentírás és az oktatási rendszer. Vajon miért nem lesz több annak, aki kevesebbel kapcsolódik be az iskolába? Miért nem tudja...
Magazin » Nyelv és Tudomány
Bulvár
kedd, 2015. március 3. 11:55
Egy filmben mutatja be az angol nő a hobbiját, ami az, hogy évszaktól és időjárási viszonytól függetlenül meztelenül úszkál walesi tavakban.
Bulvár » Velvet.hu
Kultúra
kedd, 2015. március 3. 11:52
Márciustól különleges helyszínen láthatja a közönség a két legendás művész fotóit. Pablo Picasso és Robert Capa fényképeit a balatonfüredi Vaszary Galéria két különálló kiállításán mutatják be.
Kultúra » KultúrPart
Autó
kedd, 2015. március 3. 11:51
A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda szerint a német istállónak közel sem lesz olyan egyszerű dolga az előttünk álló idényben, mint 2014-ben volt.Tovább »
Autó » F1világ.hu
Gazdaság
kedd, 2015. március 3. 11:50
Finanszírozási programokat kezd Görögországban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Gazdaság » Világgazdaság Online
Gazdaság
kedd, 2015. március 3. 11:42
A német részvényindex hetek óta érdemi korrekció nélkül emelkedik, az elemzésben jelzett szintek közelében egy igen kedvező vételi lehetőség adódhat. A rövid távú, emelkedő trendvonalat érdemes figyelni, melynek szignifikáns letörése indíthatná el a visszaesést.
Gazdaság » TőzsdeFórum
Sport
kedd, 2015. március 3. 11:41
Március utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a 2014/2015-ös Török Bódog Magyar Kupa négyes döntője Győrben. Ma eldőlt, hogy az elődöntőben az FTC az MTK-val, a Győr pedig az Érddel meccsel.
Sport » Handball.hu
Külföld
kedd, 2015. március 3. 11:37
Egész éjszakai piálás és mulatás után a földalattiban kötött ki az autójával egy kimenőn lévő katona Dortmundban.
Külföld » Origo
Gazdaság
kedd, 2015. március 3. 11:32
A családi pótlékkal és az anyasági támogatásokkal kapcsolatos ügyek intézése a járási hivatalokhoz kerül....
Gazdaság » Pénzcentrum
Eletmód
kedd, 2015. március 3. 11:29
Őssejtes kezelés fordíthatja vissza a szklerózis multiplex (SM) tüneteit: kerekesszékhez kötött betegek kezdtek újra járni.
Eletmód » WebBeteg
Film
kedd, 2015. március 3. 11:28
Kijött egy korhatáros előzetes a Keményítőkúrá-hoz (Get Hard), és az rögtön látszik, hogy Will Ferrell nem ezzel a filmmel fogja megújítani a karrierjét. Ugyanazokkal az ütődött, néha gusztustalan poénokkal jön, amelyek révén megismerte őt a világ. Egy pénzembert alakít, akit csalásért tíz év börtönre ítélnek, de nem egy medencés, teniszpályás luxusbörtönbe kell bevonulnia, hanem a kőkemény San Quentinbe. Retteg nagyon, hogy mi lesz vele a rács mögött, ezért felfogadja az egyik munkatársát, hogy készítse fel a börtönéletre. Azért esett a Kevin Hart által játszott fickóra a választása, mert ő afroamerikai, és egy gazdag fehér ember szemében ez azt jelenti, hogy biztos börtönviselt. Persze a srác kapva kap az alkalmon, és eljátssza a főnöke előtt a menő gengsztert, amihez egyébként semmi köze nincsen. Innen már mindenki el tudja képzelni, milyen spektrumon mozognak a film poénjai: Ferrell először csiricsáré ruhákban próbál besimulni a közegbe, aztán pár nap múlva már pisztollyal hadonászó gettóarcként próbálja eladni magát. Noha a magyar mozinézők allergiásak Will Ferrellre, a Keményítőkúrá-t állítólag nálunk is játsszák majd, a pontos premierdátum még nem ismert (Amerikában március 27-én kerül a mozikba). Will Ferrell-lel a Pancser Police idején készítettünk interjút, szó esett a hollywoodi sztárság előnyeiről és hátrányairól, idióta poénokról, fenékbeültetésről, és rabbikról.   
Film » Origo
Kultúra
kedd, 2015. március 3. 11:24
Másfél évvel ezelőtt brit régészek egy ólomkoporsót találtak néhány méterre III. Richárd sírjától. Eleinte úgy gondolták, hogy „lakója” egy lovag, esetleg egy szerzetes lehet, azonban megdöbbenésükre egy idős nő volt.
Kultúra » Múlt-kor
Tudomány
kedd, 2015. március 3. 11:23
Aggasztó képet fest a császárpingvinek ősi populációjának, az óriásalkának (Pinguinus impennis) a vizsgálata a ma élő legnagyobb pingvinfaj jövőbeli kilátásairól.
Tudomány » SG.hu

467 cikk | 15 / 24 oldal