Hírek - kedd, 2015. március 3.

   

Magazin
kedd, 2015. március 3. 10:03
Az ombudsman számos jogalkotási, jogalkalmazási és jogértelmezési problémát tárt fel a pedagógus életpályamodellnek és minősítési rendszerének kialakításával, valamint működésével kapcsolatban. Székely László megküldte korrekciós ajánláslistáját az illetékes miniszternek - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kedden az MTI-vel.
Magazin » Világgazdaság Online
Hírek
kedd, 2015. március 3. 10:03
Albániában helyezték üzembe azt a hazánkból küldött víztisztító berendezést, amely Selenice település mellett, a Vjosa folyó vizéből állít elő ivóvizet. A víztisztító táborban naponta 8400 liter ivóvizet állítanak elő.
Hírek » Vízpiac Magazin
Hírek
kedd, 2015. március 3. 10:02
Természetesen a veszprémi és tapolcai választási civakodások járnak az eszemben.
Hírek » 168 óra Online
Sport
kedd, 2015. március 3. 10:00
Hétvégén kezdetét veszi a román jégkorong-bajnokság rájátszása. A honi szakszövetség elkészítette a részletes menetrendet, ám a csíkszeredai találkozókat leszámítva még nem lehet tudni kezdési időpontokat.
Sport » Erdély.Ma
Zene
kedd, 2015. március 3. 10:00
A Valami van a levegőben című 20 állomásos Halott Pénz turné következő állomása az Akvárium klubban lesz, március 13-án, pénteken. Ráadásul még a koncertélményen túl jól is jársz, ha eljössz: a jegy ára 100%-ban levásárolható bármely PlayersRoom üzletben.
Zene » MyMusic
Gazdaság
kedd, 2015. március 3. 09:59
A vártnál nagyobb mértékben, stabilan növekedett a svájci gazdaság a tavalyi negyedik negyedévben a robusztus magán és állami kiadásoknak köszönhetően.
Gazdaság » Világgazdaság Online
Autó
kedd, 2015. március 3. 09:58
A többszörös világbajnok Red Bull Racinget motorokkal ellátó Renault-nál pontosan tudják, bőven van még tennivalójuk, ha el szeretnék érni céljaikat az évadnyitó Ausztrál Nagydíj előtt.Tovább »
Autó » F1világ.hu
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 09:58
A tegnapi városi képviselő-testületi ülésen a legfontosabb napirendi pontok között az állami tulajdonban lévő földterületek intézményeknek, egyházaknak és vallási közösségeknek való használatba adásáról szóló rendelet semmisé nyilvánítása, a 2015-re vonatkozó helyi foglalkoztatási akcióterv és a Zsinagóga kezeléséről és használatáról szóló megállapodás szerepelt, továbbá ezenkívül több közvállalat élére is kinevezték az igazgatókat, elfogadták a közvállalatok 2015. évi működési tervét és a Környezetvédelmi Alap eszközeinek idei évi felhasználásáról szóló programot is. A Szerbiai Szocialista Párt kérésére levették a napirendi pontok közül a Gázművek és Távfűtőművek igazgatóinak kinevezésére vonatkozó határozat meghozását.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Kultúra
kedd, 2015. március 3. 09:57
Milyen lehet az a „másképp”? – töprengek Szilárd Klára legújabb kiállítási meghívója láttán. Hisz a festők városát ki tudja már, hányan s hányszor megfestették, akik több mint száz év óta települnek ide örökre vagy csak időszakokra. Azok a művészek, akiket megbabonázott a Duna-kanyarban megbúvó, szinte megismerhetetlenül gazdag kisváros bája.
Kultúra » 168 óra Online
Gazdaság
kedd, 2015. március 3. 09:52
A kormány 3-5 százalékos reklámadót mérlegelhet, és arra törekszik, hogy a kisebb médiacégeket megvédje - ez körvonalazódott az Országgyűlés gazdasági bizottságának keddi ülésén Lázár János és Rogán Antal szavaiból.
Gazdaság » Menedzsment Fórum
Belföld
kedd, 2015. március 3. 09:52
"Nincsenek sorozások. Mégis, mihez kezdenék a hadseregben azokkal a fiatalokkal, akik soha nem láttak még fegyvert? A kezükbe nyomunk egy kalasnyikovot?" – tette fel a kérdést a kormányfő.
Belföld » Erdély.Ma
Kultúra
kedd, 2015. március 3. 09:47
Légvédelmi szirénák is megszólalnak szerda délelőtt Szombathelyen, annak a megemlékezésnek a részeként, amelyet a város 1945-ös bombázásának 70. évfordulóján rendeznek a vasi megyeszékhelyen.
Kultúra » Múlt-kor
Gazdaság
kedd, 2015. március 3. 09:42
A kormány 3-5 százalékos reklámadót mérlegelhet, és arra törekszik, hogy a kisebb médiacégeket megvédje - ez körvonalazódott az Országgyűlés gazdasági bizottságának hétfői ülésén Lázár János és Rogán Antal szavaiból.
Gazdaság » Világgazdaság Online
Film
kedd, 2015. március 3. 09:41
Ethan Hawke, Denzel Washington és Chris Pratt is szerepel A hét mesterlövész című klasszikus western felújításában, amit Antoine Fuqua rendez.
Film » Hír3.hu
Külföld
kedd, 2015. március 3. 09:37
Az iraki hadsereg és a vele szövetséges síita milíciák elindították régóta várt offenzívájukat az Iszlám Állam szélsőséges szunnita szervezet ellen a Bagdadtól északra lévő Szaláheddín tartományban.
Külföld » Erdély.Ma
Film
kedd, 2015. március 3. 09:36
Régi álma valósulhat meg Leonardo DiCapriónak - írta meg a The Hollywood Reporter. Eljátszhatja ugyanis Billy Milligant, akinek többszörös személyiségzavara volt, egyszerre huszonnégy különböző személyiség élt benne. Ő volt az első ember, aki sikeresen hivatkozott mentális betegségére a bíróságon. Nemi erőszakkal és fegyveres rablással vádolták, de a személyiségzavara miatt felmentették a vádak alól. DiCaprio már tizennyolc éve szeretné eljátszani a férfit. Az évek óta húzódó projektbe az lehelt új életet, hogy a sztár producerként is beszállt, és szerződtettek két új írót. Jason Smilovic eddig az Alvilági játékok-at jegyezte, Todd Katzbergnek pedig ez lesz az első írói munkája. A The Crowded Room Daniel Keyes a The Minds of Billy Milligan című dokumentumregénye alapján készül. Leonardo DiCaprioForrás: Getty Images/Jemal Countessmiddle Milligan egyik személyisége a leszbikus Adalana volt, aki a nemi erőszakokért volt felelős, a jugoszláv kommunista Ragen vállalta magára a rablást, de például egy kimért angol úriember, Arthur is lakozott Milligan testében. DiCaprio legközelebb a Birdman rendezéséért frissen Oscar-díjas Alejandro González Inárritu bosszúwesternjében, a The Revenant-ban játszik főszerepet. Az év végén a mozikba kerülő filmben egy 19. századi hegyi embert alakít, akit egy medve csúnyán megtépett, társai pedig ez után magára hagyták a vadonban. Alejandro González Inárritu, Leonardo DiCaprio és Emmanuel Lubezki operatőr a The Revenant forgatásánForrás: Twentieth Century Fox Film Corporationmiddle A The Revenant-ban és a The Crowded Room-ban is látványos színészi feladatot kell megoldani DiCapriónak, mindkét film alkalmas lehet arra, hogy az Akadémia végre törlessze régi adósságát, és Oscart adjon a színésznek. Leonardo DiCaprio mikor kap már Oscart?Négyszer jelölte az Amerikai Filmakadémia a 39 éves színészt Hollywood legnagyobb elismerésére, ám legalább ugyanennyiszer megfeledkeztek róla. Legutóbb élete alakítását nyújtotta A Wall Street farkasában, mégis hoppon maradt. Túl jóképű? Túl fiatal? Vagy egyszerűen csak utálják Hollywoodban?Megvizsgáltuk, mi lehet a gond  
Film » Origo
Kultúra
kedd, 2015. március 3. 09:32
A Pannon Filharmonikusok lett a hivatalos zenekara az Europa Cantat nemzetközi kórustalálkozónak, melynek Pécs ad otthont július 24. és augusztus 2. között.
Kultúra » KultúrPart
Gazdaság
kedd, 2015. március 3. 09:30
Egy óriási összeg és fél év után le is lehet telepedni....
Gazdaság » Pénzcentrum
Magazin
kedd, 2015. március 3. 09:29
Az Alkotmánybíróság (Ab) feladata, hogy mértéket tartson, ne blokkolja a gyors kormányzati reagálást, de hozzájáruljon a törvényalkotás színvonalának javulásához - erről beszélt Lenkovics Barnabás, az Ab napokban hivatalba lépett elnöke a közmédiában kedd reggel.
Magazin » Világgazdaság Online
Sport
kedd, 2015. március 3. 09:27
A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) folytatja pályafutását Jarryd Hayne ausztrál rögbijátékos, akit a San Francisco 49ers együttese szerződtetett.
Sport » Hír3.hu

467 cikk | 18 / 24 oldal