Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Karácsony

Karácsony


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 163x200 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 20. 13:43
Karácsonyi készülődés - Csendesedjetek el és tudjátok meg,hogy Én vagyok az Isten.Magasztalnak a népek...Zsoltárok 46,11
Hogyan kell karácsonyra készülni?
Tervezni és szervezni kell,pénzt és időt kell beosztani,munka után zsúfolt üzletekben vásárolni...Aztán mikor megérkezünk az ünnephez, elfogy az erő,kiürül a pénztárca,kimerülten próbálunk illedelmesen viselkedni és sokan el is feledkeznek arról,,hogy karácsony az Úr Jézus Krisztus születésnapja.
Ebben a hangos,kapkodó időben Isten különös szeretettel figyelmeztet: Csendesedjetek el,és tudjátok meg,hogy Én vagyok Isten!S aki elolvassa az egész zsoltárt,megtudja belőle,hogy
1.Isten az üdvtörténet Ura.Neki szép terve van ezzel a világgal.A gonoszság erői próbálják ezt meghiúsítani,de éppen a karácsony csodája mutatja:Isten Jézus Krisztus személyében utánunk jött,hogy segítsen rajtunk.
2.Isten a történelem Ura.Sokszor úgy tűnik,hogy a pénz,a hatalom,a hazugság diadalmaskodik,de mi tudjuk,hogy a kormány Isten kezében van.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 20. 13:49
3.Isten a mi személyes életünk Ura.Ő a mi erős várunk,biztos oltalmunk.Aki ismeri Őt és bízik Benne,annak minden körülmények között békessége van.Őt megismerni eben a csendben lehet.
Legyenek csendes adventi estéink,akár egyedül akár családban élünk, amikor ha röviden is,de magasztaljuk Őt,figyeljünk Igéjére,lássuk meg nagy tetteit - köztük azt is,hogy karácsonykor Jézusban egészen közel jött hozzánk Isten!
Készüljünk karácsonyra másként,mint a világ!Az Isten előtti csendben az is hallható lesz,amit a lármában és a rohanásban nem hall meg az ember.Így közelebb kerülünk Istenhez,egymáshoz és önmagunkhoz is.

Üzenet írása