Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Böjt

Böjt


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 160x202 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 29. 16:18
A böjt mint fellélegzés - Jöjjetek Énhozzám mindnyájan,akik megfáradtatok...,és Én megnyugvást adok nektek. Máté 11,28
Pörgünk,mint a búgócsiga - mondta valaki - azután felborulunk.Mert az is csak addig áll,míg pörög.Valóban ez jellemzi sokak életét:Pörgés és kiborulás.
Nagyon felgyorsult az életünk.Szorít a megélhetés,sodornak az események,csábítanak a lehetőségek,s közben szétzilálódnak a kapcsolataink,elveszítjük egymást a nagy rohanásban,s megeshet,hogy útközben valahol elmarad a lelkünk is.
Jézus nagyon sokat dolgozott.Előfordult,hogy enni sem volt ideje(Márk 6,31). De amikor csak tehette,visszavonult az Atyjával való csendes beszélgetésre,és elment egy-egy napra tanítványaival,hogy csak a lelkükkel és egymással foglalkozzanak.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 29. 16:29
Ebben a böjti időben ezt kellene megtanulnunk.Legyen minden nap egy kis idő,amikor nem mi tevékenykedünk,hanem Isten munkálkodik bennünk!Legyen minden héten egy nap,ami valóban az Úr napja! Engedjünk Jézus hívásának,Aki ma is a megfáradtakat hívja magához,és megnyugvást,szó szerint:Fellélegzést kínál nekik.
A böjt lényege,hogy valamilyen földi célt félretesz az ember egy időre, hogy a mennyeiekre figyeljen.Az ideig valót feladja az örökkévalóért.A test követelőzését figyelmen kívül hagyja,és a lelkével foglalkozik.S miközben így valamiről lemarad,sokkal többet kap,Istenben lesz gazdag,ahogy Jézus mondta,és utána mindent jobban bír,többet tud adni másoknak,mert ő maga lesz mássá.
A bibliai böjt áldásosan kihat a házasságra,családra,az egészségre,a teljesítményünkre - az egész társadalomra.Ez nem alkalmi akció,hanem egy sajátos gondolkodás,és életmód.Érdemes már ma elkezdenünk.

Üzenet írása