Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Böjt

Böjt


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 225x225 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 29. 15:57
Vándorok böjtje - ...kérlek titeket,mint jövevényeket...:tartózkodjatok a testi vágyaktól,amelyek a lélek ellen harcolnak. 1Péter 2,11
A böjt nem valami vallásos indíttatású,öncélú önsanyargatás,hanem egyetemes törvény.Lemondás nélkül nem lehet eredményeket elérni.Aki művészi fokon játszik egy hangszeren,naponta több órán át gyakorol.Társai játszanak,szórakoznak,ő pedig ül és "gyötri magát". Ez néha öröm neki,néha valóban gyötrelem,de a cél érdekében vállalja,és megéri.Ugyanez az élsportolók sorsa is.
Aki böjtöl,annak hosszútávú céljai vannak.Nemcsak most akarja jól érzeni magát,hanem most vállal sok lemondást,akár szenvedést is,mert el akar érni valamit, ami neki többet ér a pillanatnyi kényelemnél és élvezeteknél.Közben pedig ő maga is megedződik,értékesebb ember lesz,mint e lemondás nélkül lett volna.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 29. 16:08
Mai Igénk szerint a hívő ember vándor.Meg akar érkezni a Jézus által kitűzött célba,ezért meg kell maradnia végig az élet útján,és haladnia kell előre.Ez azt jelenti,hogy nem tehet vargabetűket,nem léphet félre,nem veszíthet időt hiábavalóságokkal.Tartózkodik hát a testi vágyaktól,amik akadályozzák a haladásban.
Aki böjtöl,komolyan veszi,hogy az életnek nem csak hossza,és széle van,hanem mélysége is.és éppen az életminőség javítása érdekében mond le mindenről,ami ezt rontaná.Élhetne ő is bizonyos lehetőségekkel, de nem él - a cél érdekében.Lemondása tehát nem megszegényíti,hanem segíti abban,amit fontosnak tart és el akar érni.
Jézus Krisztus földi élete egyetlen nagy böjt volt.Otthagyta a mennyei dicsőséget,Magára vette nyomorult testünket,vállalt minden szenvedést azért,hogy minket Istenhez visszavezessen."...gazdag létére szegénnyé lett értetek,hogy ti az Ő szegénysége által meggazdagodjatok."(2Korinthus 8,9). Kövessük példáját!

Üzenet írása