Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Böjt

Böjt


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 288x175 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 29. 15:36
Mi a böjt célja? - Amikor pedig böjtöltök...Máté 6,16-18
A húsvét előtti heteket böjti időszaknak nevezik.Úgy készül a hívő ember Jézus Krisztus halálának és feltámadásának ünnepére,hogy elcsendesedik, magába száll,s többet foglalkozik olyan dolgokkal,amelyeket fontosnak tart,de el szokott hanyagolni.
Az életünk betegesen egyoldalúvá vált.Sokkal többet törődünk magunkkal,mint másokkal,a testünkkel,mint a lelkünkkel,a pillanatnyi teendőnkkel,mint a hosszú távú sőt örökkévaló igazságokkal.Emiatt úgy válik szegénnyé az életünk,hogy észre sem vesszük,azt gondoljuk, ez az állapot a normális.
A böjt azt jelenti,hogy a keresztyén ember egy időre lemond a saját élvezetéről,szórakozásáról,hogy ehelyett másoknak szerezzen örömöt, vagy adjon segítséget.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 29. 15:48
A megszokott összeget most nem magamra költöm,hanem másra vagy másra is.Háttérbe szorítom a test igényeinek kielégítését,és tudatosan jobban figyelek a lelkemre.Nem csak arra ügyelek,mit várnak el tőlem az emberek,hanem,hogy mit vár tőlem Isten,Akivel oly sokszor nem törődöm.
A böjt az élet egyoldalúságának csökkentése,az egyensúly helyreállítása, terápia,gyógymód,ami mindenkinek használ.Ezzel a lemondással nem érdemeket szerzek Istennél,nem szenvedést okozok magamnak,hanem jót teszek vele önmagamnak is,másoknak is.
Nemcsak a gyomrunkon lehet böjtölni,van szóböjt is,indulatböjt,a kedvenc újság helyett lehet játszani a gyerekekkel,a tévé helyett beszélgetni a házastárssal vagy tanulmányozni a Bibliát.Jézus a böjtöt az istenfélő élet ugyanolyan természetes velejárójának tartotta,mint az imádkozást,vagy az adakozást.Aki élete valamely területén tudatosan, határozott céllal elkezdi gyakorolni ezt a lemondást,nagy lelki gazdagságra lel."Atyád...megfizet neked."

Üzenet írása