Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Böjt

Böjt


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 248x203 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 29. 16:37
Életmentő lemondás - Nem úgy böjtöltök,ahogyan ma illenék... Ézsaiás 58,4
Valaki,amikor körbenézett a társaságon,nem mondott el egy viccet,mert az az egyik jelenlevőnek rosszul esne.Pedig sikere lett volna,ha előadja.Valaki lemondott arról,hogy visszakapja a kölcsönadott pénzét,mert megtudta,hogy akinek adta,még elesettebb helyzetben van,mint ő.Valaki egy várva várt,ajándékba kapott,értékes hangversenyjeggyel a zsebében elment költöztetni egy ismerősét, mert azt cserben hagyták a segítői.
A böjtnek számtalan lehetősége van.Ézsaiás könyvének 58 fejezete színes felsorolást ad.Böjt minden ki nem mondott bántó szó,böjt minden meg nem torolt sérelem,böjt az,ha másnak kedvezek,és én mondok le valamiről ezért.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 29. 16:46
Ma sokak vezérelve:A cél,hogy én most jól érezzem magam - és minden szót külön hangsúlyoznak.Ha mindenki erre törekedne,kipusztulna az emberiség.A böjt létfeltétel lett az emberiség számára.
Mindnyájunkat fenyegető veszéllyé vált az általános anyagiság és az élvhajhászat.A világ mindent alárendel a profitnak,s ez embertelenné tesz.Mivel pedig Istent száműztük a közéletből,úgy véljük,nem tartozunk senkinek felelősséggel,ez pedig felelőtlenné tesz.Az anyagiasság és a hedonizmus a jövő ellen dolgozik.Ha az emberiség nem ismer mértéket,az rablógazdálkodáshoz vezet,s tönkretesszük a földet,a légkört - önmagunkat.
Személyes boldogságunk és a globális kilátások egyaránt szükségessé teszik,hogy megtanuljunk önként,értelmesen,céltudatosan,örömmel böjtölni.Úgy ahogyan az Isten szerint helyes.

Üzenet írása