Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Jósáfát

Jósáfát


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 207x155 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. április 18. 12:40
Az Úr trónja - Láttam az Urat trónján ülve és az egész mennyei sereg ott állt a jobbján és balján. 2Krónika 18,18-27
Ez a szakasz a korábbi események hátterébe enged bepillantást.Isten itt mintegy felemeli a függönyt,és beláthatunk a mennybe.Kitűnik,hogy Mikeás valóban nem m,agától jövendölte,hogy elvesztik a háborút,hanem Isten döntött így,és Ő adta tudtára ezt a prófétának.S most Mikeás elmondja,hogyan is tudta ezt meg.
Nekünk nem látomásokban adja tudtul Isten a végzéseit és igazságait,hanem írott Igéjéből,a Bibliából tudhatjuk meg.Kérdés,hogy merjük-e komolyan venni mindazt,ami meg van írva,és aszerint rendezzük be vagy át az életünket.
A Biblia azt tanítja,hogy a valóságnak két része van:A láthatók és a láthatatlanok.Az előbbit érzékszerveinkkel fogjuk föl,az utóbbit hitünkkel érzékeljük valóságnak.Mai igénk a láthatatlanokról szól. Istent trónján ülve látja a próféta,és az egész mennyei sereg szolgálatkészen áll körülötte.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. április 18. 12:48
A Mindenható egyedülálló hatalmát,fenségét fejezi ki ez a kép.Az Úr uralkodik,a földi események a mennyben dőlnek el.Ehhez képest nevetséges,ahogy a két kiskirály feszít a trónján Samária főterén és azt gondolják,ők irányítják a történelmet.A mindenható isten kezében van az,beleértve a mi kis életünk történetét is.
Menyire másként értékelnénk mindent,ha ezt komolyan vennénk! Milyen nagy kiváltság e hatalmas Isten gyermekének leni!Aki ezt hiszi,megszabadul minden felesleges félelemtől, türelmetlenségtől, értetlenségtől és megtapasztalja,hogy ez valóban igaz:Minden hatalom az Úré!S milyen nagy kegyelem,hogy Ő idejében tanácsolja a Benne bízókat,ne künk is adja szent igéjét!
Boldog,aki mer aszerint élni,akkor is,ha esetleg egyedül van ezzel,és megpofozzák miatta,mint itt Mikeást.

Üzenet írása