Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Jósáfát

Jósáfát


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 1481x821 (1.2 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. április 18. 11:27
Légy éber mindig! - Aháb,Izrael királya ezt kérdezte Jósáfáttól:Eljössz e velem Rámót-Gileád ellen?Ő ezt válaszolta neki:Elmegyek...,veled leszünk a háborúban! 2Krónika 18,3
Jósáfát élettörténete rámutat a hívő élet buktatóira és győzelmeire is.Ez a szakasz példa arra,hogyan eshet csapdába még Isten gyermeke is.
Jósáfát a déli országrész királya volt.Az északi részben virágzott a bálványimádás.Aháb király pedig különösen is távol került Istentől,főleg pogány felesége hatására,aki istentelen asszony volt. Jósáfát mégis megkérte a lányukat,a saját fiának feleségül.Isten mindig óvta a Benne hívőket attól,hogy pogányokkal házasodjanak össze,mert könnyen érvényesült a lefelé nivellálódás törvénye.Most Jósáfát,aki a Bibliára akarta felépíteni személyes életét és az ország rendjét is,ezzel ellentétesen cselekszik.
A bajt fokozta,hogy Aháb,most már mint rokont is meghívta egy nagy lakomára.Jósáfát a meghívást elfogadta.Ezek gyakran tivornyává váltak,ahol a bálványisteneknek való áldozat is sorra került.Mit keres i
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. április 18. 11:48
Mulatozás közben Ahábnak eszébe jutott,hogy vissza kellene foglalni egy elveszett várost.Jön-e vele a szomszéd a háborúba?Kényelmetlen lenne most nemet mondani,s Jósáfát gondolkodás nélkül bólint.
Egy hívő,aki nem kérdezi Urát,sodródik,s egyre mélyebbre kerül.A hajó a vízben van,de a víz ne kerüljön a hajóba!A hívő a világban él,de ne legyen hasonlóvá az Isten nélküli világhoz!Kényes,de fontos kérdés ez!Isten gyermekei csak akkor tudnak áldássá lenni mások számára,ha minden helyzetben Isten gyermekei maradnak.Szeretnek mindenkit,de közösséget csak a szentekkel vállalnak.
Péter apostol írta:"Legyetek józanok,vigyázzatok,mert ellenségetek,az Ördög mint ordító oroszlán jár szerte,keresve,kit nyeljen el:Álljatok ellene a hitben szilárdan..." (1Péter 5,8-9).

Üzenet írása