Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Jósáfát

Jósáfát


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 176x178 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. április 18. 10:07
Hitbeli gyökerek - Jósáfát az Úr útjain járt,egyre bátrabb lett és újból eltávolította...a szent fákat. 2Krónika 17,1-9
Szükségünk van pozitív példaképekre,akiket nem idealizálunk,és főleg nem imádunk,de akiktől helytállást tanulhatunk.A Biblia több ilyen személyt állít elénk.Ilyen volt Jósáfát is,vizsgáljuk meg az életét.
Krisztus előtt 872-848 -ig volt a kettészakadt Izrael déli részének, Júdának a királya.Nehéz helyzetben vette át az országot,mert elődje gyengekezű ember volt,aki alatt a tiszta istenhittel pogány elemek is keveredtek,az erkölcsi értékek viszonylagossá váltak,s ebből sokféle lazaság ,szabadosság,az idegen és káros szellemiség iránti tolerancia is származott.Mint ma is.
Mit tett Jósáfát ebben a helyzetben?Meg volt győződve arról,hogy népe akkor jár jól,ha neki magának szoros kapcsolata lesz Istennel,ha ő mindig figyel Isten akaratára,és úgy uralkodik,hogy Istennek fog engedelmeskedni.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. április 18. 10:15
Bizonyos volt abban,hogy a gazdasági és a szociális fejlődésnek,a családi és munkaerkölcsnek is hitbeli gyökerei vannak.Ezért istenismeretere és istenfélelemre kell tanítani az embereket,mert ettől függ minden. Elővette hát az akkori Bibliát,Mózes könyveit,és elkezdték rá tanítani a népet.
Eközben pedig Isten adott neki jó gondolatokat,így kezdte el megszervezni az ország védelmét,egyre nagyobb tekintélyre lett otthon és külföldön is,és elindult lassan az anyagi gyarapodás is.
Hisszük-e,hogy a mi személyes,családi,munkahelyi életünk is attól függ,hogy Isten parancsai szerint élünk-e,és az Ő útján járunk-e?Hogy ledöntünk minden bálványt,és egyedül az élő istenben bízunk,Benne gyökerezik,Belőle táplálkozik az életünk,Tőle kérünk és várunk mindent:Tanácsot,védelmet,segítséget,áldást.
Páles Éva Judith
szombat, 2015. április 18. 17:07
Kedves Árpád!
Örültem, hogy olvashattam! - elfogadom írásodat.
Köszönettel: üdv:csók:Éva

Üzenet írása