Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Isten fegyverzete

Isten fegyverzete


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 275x183 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 26. 15:46
A Lélek kardja - Vegyétek fel ...a Lélek kardját,amely az Isten beszéde. Efézus 6,19
Az Isten fegyverei közt ez az egyetlen támadófegyver.De mit támad vele Isten?A bennünk és s körülöttünk lévő bűnt.S ebből a célból adja nekünk is.
"Isten Igéje élő és ható,élesebb minden kétélű kardnál...megítéli a szív gondolatait és szándékait."(Zsidók 4,12). Isten Igéje leleplezi a bennünk
lévő gonoszt és ha befogadjuk, megtisztítja az életünket.
Amikor Nehémiás felolvasta a fogságból hazatért népnek a törvényt, sírni kezdtek,de a bűnbánatuk után új szakasz kezdődött az életükben. - Péter pünkösdi prédikációja "szíven találta"a hallgatókat,sokan hittek Jézusban,és új életet kaptak.Isten az Ő beszédével végzi bennünk áldott,életet mentő,üdvösséget ajándékozó munkáját.Csak ne meneküljünk el az Ige hatása alól,sőt olvassuk és hallgassuk azt ezzel a nyitottsággal.Szólj,Uram,mert hallja a Te szolgád!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 26. 15:54
Teremtő erejű igévé azonban Isten Szentlelke teszi az írott szavakat és az emberi bizonyságtételt is.Ezért a "Lélek kardja"Isten beszéde.Nem emberek vagdalóznak vele,és nem az igét hirdetők ügyességétől függ annak ereje.Isten Lelke teszi hatékonnyá úgy,hogy az Ige által munkálkodik.A Biblia nm tud olyan különös "megvilágosodásról",ami Isten Igéjétől függetlenül történne.
Ezek tehát az Isten fegyverei.Krisztus követőjének minden porcikáját védik,kivéve a hátát.Aki megijed és menekülni akar,az védtelen lesz."De mi nem a meghátrálás emberei vagyunk,hogy elvesszünk, hanem a hitéi,hogy életet nyerjünk"(Zsidók 1o,39).
Igaz ez rám?Vegyük fel az Isten minden fegyverét!

Üzenet írása