Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Isten fegyverzete

Isten fegyverzete


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 191x219 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 26. 07:03
A hit pajzsa - Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát,amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát.Efézus 6,1o
Van,aminek a valóságát úgy érzékeljük,hogy látjuk,másvalamit úgy,hogy halljuk,tapintjuk,s van,amiről csak másoktól értesülünk. Például a Himaláján kevesen jártunk,mégis elhisszük,melyek a legmagasabb csúcsai,s melyik hány méter magas.És van a valóágnak olyan része is,amit érzékszerveinkkel nem tudunk felfogni,mégis létezik.Istenről például annyit tudhatunk,amennyit Ő a Bibliában elmondott Magáról.A hit az az "érzékszervünk",amivel ezt komolyan vesszük.Aztán tapasztaljuk is,hogy mindez valóban igaz.
A hit tehát az Isten kijelentését igaznak tartó ismeret,és a Benne való személyes bizalom.Az Ördög ezt a bizonyosságunkat akarja mindig megrendíteni.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 26. 07:14
Kérdéseket tesz fel,és azzal kételyeket támaszt az emberben:Csakugyan van Isten:Valóban azt hitte:Valóban azt tette,amiről a Biblia beszél:Helyes az,hogy egy gondolkodó ember komolyan veszi,ami ott le van írva...? Ezekkel a "nyilakkal" lövöldözi az ellenség a hívő ember békességét,bizonyosságát.
Ezek ellen véd a hit pajzsa.A római seregben kétféle pajzsot használtak: Volt egy kisebb,kerek pajzs,s szinte ajtó nagyságú,ami az egész embert védte.Itt az utóbbinak megfelelő szót használja a Szentírás.
Aki komolyan veszi,hogy a Biblia valóban Isten Igéje,hogy Isten nem hazudik,ezért az Ő Igéje is igaz,az a kételkedés nyilai elé odatartja a hit pajzsát.Jézus a kísértések idején gyakran mondta ezt:Meg van írva - és ebben teljesen bizonyos volt,így tudott ellenállni,megállni és győzni.
Elég-e ez nekem,hogy meg van írva a Bibliában?Tudom-e elég jól,hogy mi van megírva?A kísértések idején használom-e bátran ,teljes meggyőződéssel a hit pajzsát,ezt a bizonyosságot?

Üzenet írása