Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Isten fegyverzete

Isten fegyverzete


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 271x186 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 26. 06:42
Mezítlábas keresztyének - ...felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével. Efézus 6,15
Jézus Krisztus követőinek sokat kell gyalogolniuk.Ő egyszer ezt mondta:Jer és kövess Engem:Utána ezt:Menjetek,hirdessétek az evangéliumot mindenkinek!És az út néha nagyon göröngyös,forró vagy tövises,éles kövekkel van borítva,aki mezítláb jár,könnyen megsérül. Vannak ilyen lesántult,mezítlábas keresztyének,akik ülnek az út szélén, és magukat sajnálják,szedegetik a tüskéket a talpukból,és másoknak semmi hasznuk belőlük.
A saru fontos kelléke az engedelmes szolgának.Csak az tud az elveszett úton járni,járatlan úton,úttalan utakon is bátran vinni az evangéliumot,aki felvette ezt a sarut.
Mit jelent ezt felölteni?Ebben a mondatban a leghangsúlyosabb szó a készség.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 26. 06:53
Az vette magára ezt a sarut,aki eldöntötte:Bárhova kész elmenni,ahová Jézus küldi,bármilyen üzenetet kész átadni,amit Ő rábíz,bárkivel kész együtt szolgálni,akit Ő ad mellé.Aki nem sebezhető,nem sértődékeny,nem magával van elfoglalva,hanem önfeledten Jézusnak engedelmeskedik és másokért él,az hordja ezt a sarut.
És mit jelent a békesség evangéliumának hirdetése?Azt,hogy teljes meggyőződéssel valljuk:"Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot Önmagával,úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket... Krisztusért kérünk,béküljetek meg az Istennel!"(2Korinthus 5,19-2o). Isten nem haragszik ránk,mert Jézus eleget tett a bűneinkért.Ne féljünk Tőle,hanem tiszteljük,imádjuk,béküljünk meg Istennel!Éljünk egymással is békességben és így lesz bennünk is igazi békesség. Beteljesedett az ember ősi vágya:"Békíts ki Magaddal s magammal/Hiszen Te vagy a Béke."(Ady Endre)
Hordom-e örömmel ezt a sarut?Hiszem és hirdetem-e ezt a jó hírt?

Üzenet írása