Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Ezékiel látomása

Ezékiel látomása


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 270x187 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 17. 13:17
Szépségéről híres királyné - Megesküdtem neked és szövetségre létem veled, - így szól az én Uram,az Úr - és az Enyém lettél. Ezékiel 16,8
Isten mentő munkája folytatódik:Életben maradt a gyermek, felserdül, érett ember lesz,kibontakozik.Nem önmagát valósította meg,hanem azzá lett,akinek Isten teremtette.De még "meztelen" - vagyis még nincstelen,védtelen,kiszolgáltatott.Még nem tudja,mivégre van a világon(7)
Ekkor Isten szövetséget köt vele."...rád terítem ruhám szárnyát" - ez azt jelenti,hogy vállallak,számíthatsz Rám,összetartozunk,gondoskodom rólad.Ennek a feltétele megint nem bennünk van,hanem Isten kiválasztó kegyelme,meg nem érdemelt szeretete,elfogadó irgalma cselekszi ezt. - Igazi fordulatot ez a szövetség hoz egy ember életébe.Itt kap küldetést,itt telik meg tartalommal az élete,ezen belül ismeri meg igazán Istent,az Ő hűségét és gazdagságát,ebben lesz Hozzá tartozó gyermekévé.(8)
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 17. 13:28
Isten szeretetének a közegében pedig teljesen átformálódik a hívő.Elfelejtheti a múltját,Isten bebiztosította a jövőjét,és boldog,tartalmas jelennel ajándékozza meg.El egészen odáig,hogy "a királyságot is elérted"(9-14). Ez lett a mezőre kidobott,halálra szánt csecsemőből.
Az Újszövetség erről úgy ír,hogy "Jézus Krisztus vére megtisztít minket minden bűntől",hogy a vele való szövetségben isteni természet részesévé leszünk,Jézusra jellemző tulajdonságok jelennek meg gyarló életünkben,és aki Őhozzá mindvégig ragaszkodik,az Vele együtt ül az Ő trónján(Jelenések 3,21)
Hol tartunk ezen az úton?Az indulásunk egyforma,esélyeink azonosak. De az Ő kegyelme is készen van a Benne hívőknek.
Köszönöm Uram,hogy Igazságod palástját/Reám kiterjesztetted/Szentlelkednek áldását/Bennem felgerjesztetted/Hogy megújulást végyek:/Hozzás hasonló légyek. (Losontzi István)

Üzenet írása