Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Ezékiel látomása

Ezékiel látomása


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 278x181 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 17. 07:51
Mezőre kidobott csecsemő - Azt mondtam neked,bár csupa vér voltál:maradj életben! Ezékiel 16,6
Ezékiel próféta megrendítő képekkel írja le,milyen helyzetbe került az emberiség Isten nélkül,mit tett Isten az érdekünkben és kivé tudja Ő tenni azt,akivel szövetséget köt.
Isten nélkül olyanok a nép esélyei,mint egy mezőre kidobott csecsemőé. Megszületett,de mivel nem gondoskodik róla senki, tehetetlen,életképtelen,egészen bizonyos,hogy elpusztul.Kiszárad és tetemét megeszik a dögevők.Megrázó kép,de a Biblia azt tanítja,hogy mi is potenciális halottak vagyunk a lázadásunk miatt,s nem tudunk segíteni magunkon.Gondoljuk egyszer nyugodtan végig:Istent elhagyva az életet veszítettük el.Hisszük-e ezt(4-5)?
Isten elmegy a kidobott újszülött mellett,és megkönyörül rajta.Miért?A Biblia nem ír arról,hogy miért szeret minket Isten,csak arról,hogy mennyire szeret.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 17. 08:00
Egyszülött Fiát is feláldozta értünk.Azért szeret,mert Ő Maga a szeretet,és mert múlhatatlanul szükségünk van Rá(6). Megáll a gyermek mellett,és így szól:Maradj életben!És az Ő szavának teremtő hatalma van.Ahogyan a teremtéskor kimondta:Legyen - úgy döntött isteni teljhatalmával az ellene fellázadt ember életben maradása mellett.Sok szép példa mutatja,hogy Isten ma is így ad új életet embereknek,hogy megszólít bennünket igéjével,és aki komolyan veszi azt,annak megnyílik a szeme,a szíve,az értelme,egyszerre világosan látja,milyen végzetes helyzetbe került,nem ámítja többé magát azzal,hogy önerejéből ki tud szabadulni ebből,hanem két kézzel kap azon a tényleges szabadításon,amit Isten kínál nekünk.
Látom-e már világosan,mik az esélyeim Isten nélkül,és hogy mit kínál Ő nekem végtelen nagy szeretetéből?

Üzenet írása