Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Ezékiel látomása

Ezékiel látomása


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. május 11. 18:55
Élni fog benne minden - Élni fog benne minden,ahová csak eljut a patak.Ezékiel 47,9
Amikor ez a prófécia elhangzott,Isten népe a babilóniai fogságban volt. Már több évtized eltelt,sokan nem is remélték,hogy még egyszer látják Jeruzsálemet,és felépül a templom.Isten ekkor Ezékiel prófétán keresztül azzal vigasztalta a népet,hogy pontosan leírta nekik,milyen lesz az új templom.Ezékiel látomásának a végén látta ezt:A templom küszöbe alól víz folyt ki,ami egyre mélyülő folyóvá duzzadt,s ahova csak eljutott,ott élet támadt.Még a Holt-tenger is tele lett halakkal,a folyó partján pedig olyan gyümölcsfák nőttek,amelyek havonta teremtek gyümölcsöt,leveleik pedig orvosságul szolgáltak.
Mit jelent ez a képes beszéd?A templom mindig Isten jelenlétére utal.A víz a csapadékban szegény Palesztinában az élet jelképe lett.A folyóvíz,élő víz Isten Igéjét jelenti.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. május 11. 19:05
A templomból kiáradó Ige termékennyé teszi a pusztaságot is,életet támaszt a halál helyén,nyomában gyümölcs terem ott,ahol semmi nem volt.Gazdag,bővölködö élet lesz ott,ahová Isten Igéje eljut.Ahol azonban nincs számára hely ,ott a "pocsolyák nem gyógyulnak meg ,sósak maradnak,"
Jézus Krisztus azt mondta Önmagáról:A templomnál nagyobb van itt.Valamint ezt:Én vagyok az Élet.Azért jöttem,hogy életük legyen,sőt bőségben éljenek(János 1o,1o). Ő olyan vizet kínál,ami végleg eloltja a Benne hívő életszomját,sőt átfolyik rajta,és másokat is megelégít.(János 4,14).
Csodálatos látni ma is,hogy aki hallgatja,és magába fogadja Isten Igéjét,annak hogyan változik meg az élete.Valóban gyümölcsök jelennek meg rajta:Szeretet,öröm,türelem,jóság...(Galata 5,22). A halál állapotából emel ki isten az Ő igéjével,és örök életet ad.

Üzenet írása