Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Tékozló fiú

Tékozló fiú


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 237x212 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. május 18. 13:54
Mindkét fiú - Amikor pedig megjött ez a fiad,akim parázna nőkkel tékozolta el a vagyonodat,levágattad neki a hízott borjút. Lukács 15,3o
Milyen fiúk voltak ezek?Az egyik rossz,a másik jó.Ó,de felszínes gyakran a mi ítéletünk,és mennyire csak a látszat alapján mondunk véleményt! Jézus éppen azt szemlélteti itt,hogy a példás viselkedés olykor milyen gonosz szívet rejt.Elég egy váratlan lökés,amitől kiborul az ember szíve,és szörnyű dolgok gurulnak szét belőle.
Ennek az idősebbik fiúnak az jelentette ezt a lökést,hogy állt a vidám családi ünnep,amikor hazajött a munkából.Erre a bezzeg-gyerekről azonnal kiderül,hogy ugyanolyan távol áll az apjától,mint a másik,ugyanúgy lázad ellene,szemben áll vele,ellensége.Az apjukhoz való viszonyukat és a szív minőségét tekintve nincs különbség a két fiú között.
Jézus tanítása:Emberi megítélés szerint vannak jobb és gonoszabb emberek.De isteni megítélés szerint mindnyájan egyformán lázadunk Isten ellen,mert mindnyájan Tőle elszakadt bűnösök vagyunk.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. május 18. 14:03
A Biblia szerint a bűn nem erkölcsi fogalom,nem cselekedetek sokasága, hanem lelkiállapot.Az,amibe beleszülettünk mindnyájan.Ezért születik bűnben a csecsemő is.Ebben az állapotban pedig minden ember csak bűnöket tud termelni.
Isten úgy segít rajtunk,hogy ezt a bűngyárat cseréli ki,Új szívet ad a Benne hívőknek.S aki Őbenne hisz,nem lázad többé Ellene,tehát képes szerinte való jót is tenni.Egyébként pedig a jó emberek is elkárhoznak, mert nem az erkölcsi teljesítményeink,hanem az Istenhez való visszatérés alapján lehet üdvözülni.Akár két centiméterre van valakinek az orra a víz szintje alatt,akár egy méterre,ha ott marad, megfullad.De bármilyen mélyre is süllyedt valaki,Isten kegyelme ki tudja emelni.Aki nincs olyan mélyen,annak is erre a kegyelemre van szüksége.
Hisszük-e ezt és így keressük-e az Atyához való visszatérést?

Üzenet írása