Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Tékozló fiú

Tékozló fiú


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. május 18. 15:06
Tönkrement - Ő pedig szívesen jól lakott volna akár azzal az eleséggel is, amit a disznók ettek,de senki sem adott neki. Lukács 15,16
Ide jutott a tékozló fiú azon a "távoli vidéken."Nem ezt akarta,de ez lett belőle.Csak ezt a kísértő nem mondja meg előre,Isten pedig sok embernek hiába mondja,nem veszik komolyan.A példázat erre is figyelmeztet:Nem lehet következmények nélkül vétkezni.
Ott tartott tehát,hogy elköltötte mindenét.A józan eszét sem tudja használni,csúszik le a lejtőn,sodródik az árral.
Ez után "nagy éhínség támadt azon a vidéken,úgyhogy nélkülözni kezdett."Otthon ilyen nem volt,az atyától távol azonban ki van szolgáltatva mindenki nála nagyobb erőknek.
Bekönyörögte tehát magát a vidéke egyik polgárához.Ez az Istentől elszakadt ember tragikomédiája:Szabad akar lenni mindentől,s a végén bekönyörgi magát,hogy szolga lehessen éhbérért.Ráadásul disznókat kell legeltetnie.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. május 18. 15:15
Ez ey zsidó fiú számára a legnagyobb szégyen.Volt egy mondás:Átkozott mindenki,aki disznót etet.Azt azonban megtiltották,hogy ő is egyék a disznók eledeléből.
Ez a tékozló fiú útjának mélypontja.Beérné már moslékkal is,de abból sem ehet.Mindezt súlyosbítja a totális magánya.Csak a disznói röfögnek körülötte,mint bűneinek eleven jelképei.
Valaki,aki szintén szabadságra vágyott,és minden kötöttséggel szakított,keserűen azt mondta:Szabad lettem,mint a madár,melyet elkap a forgószél.
A mennyei Atya azonban még ezeket a nyomorúságokat is - amelyeket mi okoztunk magunknak - felhasználja arra,hogy megmentsen a pusztulástól.Eközben jut eszébe ennek a fiúnak az otthon és az apja.És az atya szeretete vonzani kezdi hazafelé.De vajon visszafogadják-e majd?

Üzenet írása