Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Tékozló fiú

Tékozló fiú


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 193x262 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. május 18. 12:50
Az Atya - Egy embernek volt két fia - Lukács 15,11
Így kezdődik Jézus legismertebb példázata:A tékozló fiú története.Dickens azt mondta,hogy kellene egy templom,ahol reggeltől estig ezt olvassák fel újra és újra.Most csak a benne szereplő apaára figyeljünk,aki a mi mennyei Atyánkat,Istent példázza.Négy meglepő dolgot cselekszik,ami mind jellemző Istenre.
Amikor a kisebbik fia elég szemtelenül eléje állt,elkéri az örökséget és bejelenti,hogy elmegy otthonról - elengedi.Isten nem kötöz magához,azt akarja,hogy önként vállalt szeretetkapcsolatban éljünk Vele.Aki már tudja,hogy ki és milyen az ő Istene és úgy ragaszkodik Hozzá,hogy el sem lehetne kergetni otthonról,azt engedi Ő egészen közel Magához,annak jelent mindennél többet a Vele való közösség.Aki nélküle akar élni,teheti.Nem zárja be előtte az ajtót.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. május 18. 13:01
De nem zárja be mögötte sem!Visszavárja az elbitangoltat.Ez az apa is várta a fiát,s amikor sok idő múltán meglátta,hogy közeledik,"elébe futott,nyakába borult,és megcsókolta."Pedig még nem is kért bocsánatot a gyerek.És tulajdonképpen azért indult haza,mert éhes volt,s rájött,hogy ha ott marad,éhen hal.Így igy megbocsátott neki.
El kell majd hangoznia a fiú bűnvallásának is. De Isten megbocsátó kegyelme nem a mi bűnbánatunk következménye.A bocsánat már készen van,Ő már akkor megbocsátotta minden vétkünket,amikor Jézus meghalt a kereszten helyettünk."Örök szeretettel szerettelek,azért vontalak magamhoz hűségesen" - ezt mondja az Úr.(Jerémiás 31,3). Ha csupán a nyomorúságunk hoz Istenhez,jöjjünk akkor is bátran,Ő megelőlegezett szeretettel és kegyelemmel fogad. Csak ne feledjük:Magunk miatt kerültünk abba a nyomorúságba.

Üzenet írása