Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 06 21 Jelenleg is több mint 29 ezer menekültet tartanak nyilván Szerbiában



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. június 21. Nézettség: 245

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. június 21. 19:23
Jelenleg valamivel több mint száz bevándorló van a szerb–magyar határ közelében kialakult táborban. A sátrakat hétfő éjjel elárasztotta az eső, de ennek már csak néhol lehetett látni a nyomát kedden. Napközben a segélyszervezetektől kapott gyümölcsöt segítettek a férfiak szétosztani. Emanuel Nigériából kelt útra négy hónappal ezelőtt.
kedd, 2016. június 21. 19:23
Állítása szerint az egész családját elvesztette az ottani harcokban. Próbál az Európai Unióba jutni, de azt mondta, Szerbiában is maradna. „Nigériából elmentem Szudánba. Néhány hetet töltöttem ott. Utána elmentem Törökországba, onnan pedig hajóval elmentem Görögországba. Ott diszkrimináltak a bőrszínem miatt. Ott megtorpantam. Onnan átjutottam Macedóniába, ott pedig azt tanácsolták, hogy jöjjek Szerbiába, mert itt könnyebb lesz megélhetési lehetőséget találnom.”
kedd, 2016. június 21. 19:24
A 11 éves Muran a nagynénjének családjával indult útnak Afganisztánból, az ő álma, hogy tanuljon és orvos legyen, hogy segíteni tudjon másokon.
kedd, 2016. június 21. 19:24
Muran, Afganisztán: „Az út nagyon nehéz volt. Először Afganisztánból Iránba mentünk, azután tovább mentünk Törökországba. Először a hegyek akadályoztak, azután pedig a hajó. Utána Macedóniába szerettünk volna átjutni. Ezzel tizennégyszer próbálkoztunk, a tizenötödik alkalommal sikerült.”
kedd, 2016. június 21. 19:24
Pont az ilyen gyerekek kezelése és ellátása volt a témája annak a háromnapos tanácskozásnak, amelyet Szabadkán szervezett a szerb munkaügyi, foglalkoztatási és szociális kérdésekkel foglalkozó minisztériuma és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága.
kedd, 2016. június 21. 19:25
Claude Cahn, az ENSZ szerbiai állandó koordinátorának tanácsadója: „A mi álláspontunk az ENSZ-nél, hogy Szerbia és a szerbiai polgárok jól reagáltak a szituációra. A főbiztos kifejezte aggodalmát a magyarországi és a bolgár helyzettel kapcsolatban. Mi továbbra is a balkáni útvonalon levő országokkal együtt azon dolgozunk, hogy minden országban jó legyen a reakció.”
kedd, 2016. június 21. 19:25
Szerbia a migránsválság megoldásában szorosan együttműködik Magyarországgal. Nenad Ivanišević szociálpolitikai államtitkár a tanácskozáson elmondta, hogy újabb tárgyalásokra készülnek, hogy javítani tudjanak a jelenlegi eljáráson.
kedd, 2016. június 21. 19:25
„A jelenlegi horgosi és kelebiai eljárásokról lenne szó. Nagyon hasznos lenne számunkra, hogyha a magyar kollégák elmagyaráznák a kritériumokat és az eljárást, amely alapján befogadják az embereket. Számunkra ez nem világos ma, de lehet, hogy csak kevés információval rendelkezünk.”
kedd, 2016. június 21. 19:26
A szerb szociálisügyi minisztérium elképzelése szerint az lenne a megoldás, ha a befogadóközpontokban bírálnák el a Magyarország felé tartó migránsok kérvényeit.
kedd, 2016. június 21. 19:26
Ennek soká lesz vége, sajnos........!
12 megjegyzés | 1 / 2 oldal « 1 2 »