Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 16 Egyházmegyei zarándoklat - több mint ezer hívő érkezett Szabadkára



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. március 18. Nézettség: 301

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. március 18. 19:43
Egyházmegyei zarándoklatot szerveztek a szabadkai Székesegyházba az irgalmasság szent éve alkalmából. A szentmisét az új pápai nuncius, Luciano Suriani érsek celebrálta.
Vajdaság püspökségeiből több mint ezer hívő érkezett Szabadkára. Az óbecsei Kovács Ibolya férjével vett részt a zarándoklaton. Kovács Ibolya: „Óbecséről jöttünk a férjemmel zarándokútra, sokan jöttünk, szeretünk elmenni zarándokútra, megkönnyebbülés az embernek, főleg ha beteg valamelyik személy, annak a személynek nagy megkönnyebbülés egy ilyen út, a Szűzanyához imádkozni és az egészséget kérni.”
péntek, 2016. március 18. 19:43
Kígyózó sorokban próbálnak bejutni az emberek a szabadkai Székesegyházba. Az ünnepi szentmisét az új pápai nuncius, Luciano Suriani olasz érsek celebrálta. Rajta kívül több, mint ötven egyházi személy vett részt a szertartásban, amely három nyelven, latinul, magyarul és horvátul folyt.
A szabadkai székesegyház megtelt hívekkel, akik nem fértek be a templomba kivetítőkön tudják végignézni a szentmisét. Szerda Jolán: „Óbecséről jöttünk zarándokként, a mise nagyon szép volt, ez a rengeteg pap, kicsit azt nehezteljük, hogy nem nagyon fértünk be a templomba, és a térről néztem végig és jól eláztam, de a nagy kivetítőn nagyon szépen lehetett éppen mindent látni.”
péntek, 2016. március 18. 19:44
Luciano Suriani olasz érsek, a Pápai Államtitkárság tagja, a Szent Cirill ás Metód Nemzetközi Püspöki Konferenciát látogatta meg. A régióra jellemző sokszínűség szépségeit méltatta. „A többnyelvűség, a multinacionalizmus, a vallási sokszínűség nem csak Szerbiára jellemző. Mindenhol megtaláljuk. Erre a sokszínűségre ajándékként kell tekinteni, minden országban egységre kell törekedni. És csak ismételni tudom, a sokszínűség harmóniát, egységet hoz a közösség számára.”
péntek, 2016. március 18. 19:45
Szerbia, Montenegró, Koszovó és Macedónia Szent Cirillről és Metódról nevezett nemzetközi püspöki konferenciáján kilenc püspök vett részt. Egy Macedóniából, egy Koszovóból, kettő Montenegróból és öt püspök Szerbiából. A konferencia tisztségviselőinek megbízatása lejárt, az új tagokat a mostani tavaszi rendes ülésen választották meg. Német László, nagybecskereki megyéspüspök: „Minden öt évben, a katolikus egyházban a törvénykönyv szerint minden konferenciának elnököt kell választania, öt évvel ezelőtt Szabadkán választottuk itt meg a bári érseket, Josip Zef Gashi-t a konferencia elnökévé, ő 78 éves, várja a szentatyától a nyugdíjaztatást. Tehát új elnököt kellett választani, és rám esett a püspökök szavazata, úgyhogy én ezzel mától átveszem ezt a feladatot, a titkári feladatot leadtam, és az új főtitkára a konferenciának Mirko Štefković atya lesz, aki egyben a szabadkai püspöknek is a titkára.”
A konferencia új alelnöke Djura Džudžar görög-katolikus apostoli exarchátus lett..
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal