Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 28 Orbán-napi ünnepség Palicson



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. május 28. Nézettség: 295

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. május 28. 19:50
Finom borokkal, kürtőskaláccsal, fotókiállítással, horgászversennyel indult ez a szombat Palicson. Orbán-napi ünnepségen vehettek részt az ide látogatók. A többnapos programon az érdeklődők megismerhették Palics múltját és jelenét.
szombat, 2016. május 28. 19:51
Horgászversenyt tartottak a palicsi tóparton. Általános iskolások mérték össze ügyességüket, ki fog legtöbb halat. A horgászverseny legfiatalabb résztvevője még csak öt éves volt. A Vigadó teraszán vajdasági borászok állították ki nedűiket.
szombat, 2016. május 28. 19:51
Palics 100 éve is a szőlészet és borászat fellegvárának számított. Napjainkban is egyre többen foglalkoznak a hagyományos szőlőfajták termesztésével, és borok készítésével. Első alkalommal a szabadkai Vegyészeti-Technológiai Iskola is képviselte magát az Orbán-napokon. B. Varga Teodóra, tanár, Vegyészeti-Technológiai Iskola, Szabadka: „Az iskolánkban nyolc éve folyik szőlész-borász képzés, ez egy négy éves szak, kísérleti tagozatként indult, de ősztől, mivel a minisztérium elfogadta a tantervet átmegy rendes tagozatként. A végzős diákokkal először adódott alkalom, hogy bort készítsünk, és nagy sikere lett a borunknak.”
szombat, 2016. május 28. 19:52
A finom italok mellett a másik teraszon egy fotókiállítás volt megtekinthető. Dobó Márta, közgyűlési elnök, Palics HK: „Mindig az Orbán-napot követő hétvégén szoktunk egy olyan ünnepségsorozatot szervezni, ami azt szeretnénk, ha minden palicsi polgárnak, sőt minden idelátogatónak, legyen az szabadkai, hajdújárási vagy akár külföldi, nyújtson egy olyan lehetőséget, ahol megismerkedhet nemcsak a borok nyújtotta szépséggel, hanem azzal az épített hagyatékkal is, amit eleink ránk hagytak.”
szombat, 2016. május 28. 19:52
Szent Orbán a szőlő, a szőlészek, kádárok és kocsmárosok védőszentje. A néphagyomány szerint, ha Orbán megvédte a szőlőt a fagytól a gazdák borral vendégelték meg a szobrát, ha viszont fagykáruk lett. akkor megvesszőzték.
szombat, 2016. május 28. 19:53
Az idén első alkalommal szervezték meg a Vajdasági Kürtőskalács Fesztivált. Az új ízekre vágyók most sósat is kipróbálhattak. Skarlák Róbert, kürtőskalács-készítő: „Ez az új kürtőskalács sós ízesítésű, tömött, van benne valami, sonka, sajt, kolbász egyaránt megtalálható benne.”
szombat, 2016. május 28. 19:53
Nem csak jókat enni és inni lehetett ma Palicson. Volt még középkori harcászati bemutató, különböző ügyességi játékok, az Állatkertben látványetetés, és kispályás labdarúgó torna is
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal