Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 08 21 Szent István-napi ünnepség Tornyoson



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. augusztus 22. Nézettség: 384

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. augusztus 22. 08:56
Tornyoson is Szent István-napi ünnepséget szerveztek, ez volt a 25. alkalom. A kenyérszentelőre Magyarországról és Szlovákiából is érkeztek vendégek.
hétfő, 2016. augusztus 22. 08:56
A nők a zöldségekkel, a férfiak a bográcsokkal foglalkoztak a tornyosi Szent István-napi főzőversenyen. A résztvevők azt mondják, ugyan kevés esemény van évente a faluban, erre azonban sokat készülnek. Szokola Péter: „Nekünk ez a mai nap barátkozás, amióta van ez az esemény, mi részt veszünk. Egy kis versengés is ez a többi csapattal szemben, meg egymás között is.”
hétfő, 2016. augusztus 22. 08:56
A vajdasági ízek nagyon különlegesek, mondja az egyik zsűritag, aki a magyarországi Tápióbicskéről érkezett. Ő az ismert szakács, Benkő Laci bácsi tanítványa. Vér János, zsűritag: „Nagyon szeretek a határon túlon zsűrizni, mert új ízeket ismerek meg és megismerem az elcsatolt területek jellegzetes ízeit.”
hétfő, 2016. augusztus 22. 08:57
A szervezők hónapokig készültek. Mint mondják, nem egyszerű összehangolni az augusztusi eseményeket, de vannak olyanok, akik csak emiatt térnek haza. Szeles Kázmér, elnök, Ady Endre Művelődési Egyesület, Tornyos: „A mindennapi kenyerünket megpróbáljuk megszentelni, elvisszük a templomba, és sikeresen visszük végig. Egyre nehezebb összehozni, mert korosodunk is, de van egy lelkes csapat aki támogat.”
hétfő, 2016. augusztus 22. 08:57
A tornyosi tájház Szabó Magdolna munkája. Az odalátogatók felidézhetik a régmúlt idők mindennapjait.
Az újkenyér ünnepén elengedhetetlen kellék a lovasfelvonulás. A dolgozó ember és a munkás ló összetartozó szimbóluma ezeknek az alkalmaknak, ezért a búzából font kenyeret is a lovasok viszik.
hétfő, 2016. augusztus 22. 08:57
A felvonulás után az ünnepi kenyérszentelési mise, a főzőverseny eredményhirdetése, majd pedig szabadtéri bál várta a Tornyosra látogatókat. Az eseményt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Zenta önkormányzata, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta.
hétfő, 2016. augusztus 22. 08:58
Szép és becsülni kell.............
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal