Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 10 Erdogannak nem kell a vízummentesség?



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. május 11. Nézettség: 322

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. május 11. 00:54
Törökország célja az EU-tagság, de Ankara a vízumkényszer eltörlése érdekében sem változtatná meg a terrorellenes törvényét, amit Brüsszel követel. Németországban politikai válság alakult ki egy gúnyolódó vers miatt, amely azt firtatja, hogy a német kormány aláveti magát a török elnöknek. Az Európai Unió alternatív megoldások keresésébe kezdett, amennyiben kudarcba fullad a menekültválság kezeléséről kötött megállapodás.
szerda, 2016. május 11. 00:54
Törökország stratégiai célja az európai uniós tagság, ezért Ankara az együttműködésről és a fennálló problémákra való tartós megoldásokról biztosította Brüsszelt. Mindez Recep Tayyip Erdogan török államfő hétfői nyilatkozatának része volt. Reményét fejezte ki, hogy a török állampolgárok schengeni vízummentességének ügye felgyorsítja majd az uniós csatlakozási folyamatot is.
szerda, 2016. május 11. 00:55
Erdogan előző napi nyilatkozatai azonban más hangneműek voltak, többször is bírálta az Európai Uniót. Brüsszelben idegesen figyelik a fejleményeket. A török elnök múlt héten távozásra kényszerítette Ahmet Davutoglut, a túl népszerű miniszterelnököt, akivel Brüsszelben is szerettek tárgyalni. Egy nappal később pedig úgy fogalmazott, hogy esze ágában sincs megváltoztatni a török terrorellenes törvényt a vízumkényszer eltörléséért cserébe sem. Az EU szerint Ankara túlságosan tágan értelmezi a terrorizmust és a terrorista cselekmények fogalmát, arra használva, hogy újságírókat és ellenzékieket börtönözzenek be. Ezért előfordulhat, hogy az EU nem szünteti meg a vízumkötelezettséget, a török államfő pedig válaszlépésként megnyitja a határokat az EU-ba igyekvő menekültek előtt. Brüsszel attól tart, hogy Erdogan
felrúghatja a közös megállapodást, amiről idén márciusban egyeztek meg a menekültválság kezelése ügyében. Az Európai Unió alternatívákat keres bukás esetére.
szerda, 2016. május 11. 00:55
Közben Recep Tayyip Erdogan török államfő bírósági eljárást indított Németországban az Axel Springer médiatársaság vezetője ellen. Ezt azért tette, mert Mathias Döpfner kiállt egy a török államfőt gúnyoló vers mellett. Erdogan ügyvédje szerint a vers sérti a török államfő méltóságát, az emberi méltóság védelme pedig a német alaptörvény szerint a vélemény, a művészet és a sajtó szabadsága felett áll. A török államfő a német kormánynál a vers alkotójának felelősségre vonását is kezdeményezte. Eleget tettek Ankara kérésének, de Angela Merkel kancellár kiemelte, a felhatalmazás az eljárás megindítására nem jelenti azt, hogy a kormány eleve bűnösnek tartja az illetőt, vagy állást foglalna a kérdésben.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal