Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 09 Egyre nagyobb a tűzvész Kanadában



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. május 9. Nézettség: 356

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. május 9. 23:24
yolcadik napja tombol a tűz Kanadában. Vasárnapra már több mint 100 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát Albertában. Majdnem 200 ezer hektáron pusztítanak a lángok. A szakértők szerint ez az eddigi legnagyobb természeti csapás, amely az észak-amerikai államot sújtja.
hétfő, 2016. május 9. 23:24
A tűz már nyolc napja tombol az északi-kanadai Fort McMurray közelében. A százezres lakosú város az olajkitermelés egyik fontos helyszíne. A tűz veszélyeztette területeken le kellett zárni a kutakat. A település legnagyobb része egy hét alatt megsemmisült, legalább 1600 épület vált a lángok martalékává.
hétfő, 2016. május 9. 23:24
A lakosok nagy része néhány napja a várostól északra, az olajmezőkön található táborokban talált menedékre. Most a lángok terjedése miatt menekülniük kell dél felé. A gondot az okozza, hogy az autópálya a lángoló városon keresztül halad. Az embereknek a tűz közelében kell araszolniuk. Az otthonaikat elhagyni kényszerülők információhiányra panaszkodnak. Sokan a műholdfelvételeket nézegetve próbálják kideríteni, hogy lakhelyük elpusztult-e.
hétfő, 2016. május 9. 23:25
A vasárnapra már mintegy 1600 négyzetkilométernyi területen pusztító tűzvész valószínűleg Kanada eddigi legsúlyosabb természeti katasztrófája. Előzetes becslések szerint az anyagi kár hatalmas. Fort Mcmurrayben és a környékén jelenleg is több mint 500 tűzoltó dolgozik. Az oltáshoz 15 helikoptert, 14 tankert és 88 egyéb berendezést vetettek be.
hétfő, 2016. május 9. 23:25
Szakértők szerint az ilyen tüzek hetekig, hónapokig is éghetnek, a remélt lehűlés és esőzés csak enyhíteni képes a helyzeten. A lángok jelenleg délkeleti irányba, a szomszédos Saskatchewan tartomány felé terjed.

Az Albertát sújtó súlyos erdőtüzek kialakulásában nagy szerepet játszott az évszakhoz képest szokatlanul nagy meleg és a szárazság, valamint a lángokat szító erős szél is.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal