Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 08 Megállíthatatlan az erdőtűz Kanadában



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 8. Nézettség: 173

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 8. 18:47
Megfékezhetetlen az egy hete tomboló kanadai tűzvész. A készenléti egységeknek eddig nem sikerült útját állni a lángoknak az Albertában lévő Fort McMurraynél. A térségben rendkívüli állapotot hirdettek. Azt nem tudni, mi okozta az erdőtüzet. A szárazság, a meleg idő és a szél miatt terjednek tovább a lángok. Az előrejelzések szerint a területen nem várható csapadék.
vasárnap, 2016. május 8. 18:47
Az utakat sűrű füstfelhő borítja. A lánglovagok és a mentőegységek tagjai sietnek a katasztrófa helyszínére. Az albertai kormány szükségállapotot hirdetett a természeti csapás miatt. A hétvégén több mint 1100 tűzoltót, 138 gépjárművet, 145 helikoptert és 22 tűzoltó repülőgépet vetettek be a 49 helyszínen tomboló tűz eloltására. Eddig mintegy 1600 épület vált a majd 2000 négyzetméteres körzetben pusztító lángok martalékává.
vasárnap, 2016. május 8. 18:48
Eddig közel 88 ezeren kényszerültek elhagyni otthonukat. A kanadai rendőrség és katonaság egységei együttes erővel végzik az evakuációt. Az illetékesek szerint eddig még nincsenek halálos áldozatai a természeti csapásnak. A szakértők véleménye alapján csak egy kiadós esőzés állíthatja meg a lángokat. A Kanadai Meteorológia Szolgálat munkatársai 40 százalékos esélyt látnak arra, hogy a napokban csapadék hulljon a problémás területeken.

A kanadai erdőtüzek kialakulásában nagy szerepet játszott az évszakhoz képest szokatlanul nagy meleg és szárazság, valamint a lángokat tápláló erős északi szél.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal