Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Becslések szerint mintegy 50 ezer migráns vesztegel Görögországban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. március 13. Nézettség: 316

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. március 13. 00:55
Görögországba folyamatosan érkeznek a migránsok. Az ország sorra építi menekülttáborait, de kérdés, hogy meddig bírja a nyomást. Egyes becslések szerint a délkelet-európai országban már 50 ezer ember torlódott fel. Sorsuk egyelőre bizonytalan.
Szlovénia csak útlevéllel és vízummal enged be migránsokat az országba. Macedónia pedig teljesen lezárta határát Idomeninél, és a korábbi napok egy-kétszáz menekültjével szemben, két napja egyetlen menekültet sem enged be területére.
vasárnap, 2016. március 13. 00:56
A múlt hónapban Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Macedónia megállapodott arról, hogy naponta csak néhány száz menekültet engednek át a nyugat-balkáni országok területén. A számot napról napra csökkentették, emellett egyéb szigorításokkal is éltek. Macedónia végül azt is bevezette néhány napja, hogy hiába érkezik valaki Szíriából, amennyiben Damaszkuszból jön, akkor nem számít menekültnek. A szíriai főváros ugyanis nem háborús övezet.
vasárnap, 2016. március 13. 00:56
Idomeninél már mintegy 15 ezer ember torlódott fel. Nem megfelelő az infrastruktúra, az orvosi ellátás, sőt az étkezés sem megoldott. Időről időre komolyabb konfliktusok és összetűzések is történtek a spontán kialakított menekülttáborban. Legutóbb egy hete törték át a menekültek a határkerítést. Mára 14 menekülttábort hozott létre Görögország. Olyan jelentések is akadnak, amelyek szerint az országban jelenleg több mint 50 ezer menekült torlódhatott fel.
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának koordinátora a Szerbiai RTV-nek Presevoban azt nyilatkozta, hogy a hétfői EU-csúcson született döntésről, amely gyakorlatilag lezárná a balkáni útvonalat, nem tájékoztatták a Főbiztosság illetékeseit.
vasárnap, 2016. március 13. 00:57
Kelly Clemens, az ENSZ Menekültügyi Főbiztoságának helyettes vezetője: „Ez egy nagyon friss megállapodás. Mi, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága nem vagyunk részei ennek az egyezménynek. Ez Törökország és az EU között köttetett. Nem ismerjük ennek részleteit. Nyilvánvaló, hogy lehetővé szeretnénk tenni azok számára, akik az életüket mentik és menedéket kérnek, továbbra is megtehessék ezt. Az általam képviselt szervezet emögött áll.”
Kelly Clemens hozzátette, a megállapodás, amely szerint Törökországot jelentős anyagi támogatással segítenék a menekültválság megfékezésében üdvözlendő, azonban a már itt lévő migránsok elhelyezéséről is döntést kellene hozni.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal