Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Naponta mintegy 150 migráns tartózkodik a magyar–szerb határ mellett



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. május 18. Nézettség: 324

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. május 18. 17:55
Lényegesen kevesebb menekült haladt át a Szabadka környéki falvakon az elmúlt hónapban, mint korábban. Közel sem hasonlítható össze a helyzet a fél évvel ezelőtti időszakhoz, amikor naponta több száz menekült vonult át Hajdújáráson és Királyhalmon. Horgoshoz közel, a fizikai határzár mellett azonban jelenleg is mintegy 150 migráns tartózkodik.
szerda, 2016. május 18. 17:55
A királyhalmiak nem találkoztak menekültekkel az elmúlt napokban. Kisebb csoportokat ugyan látni lehet, de ők gyorsan továbbindulnak a magyar határ felé. Szűcs Zsuzsanna, Királyhalom: „Nincs annyi menekült, mint amennyi tavaly volt, de sajnos még mindig előbukkannak, ennek nem nagyon örülünk, kint az elhagyatott tanyákon lehet erre-arra látni őket, ahol nem laknak, azokban a házakban.”
szerda, 2016. május 18. 17:56
Az ősz folyamán a termésben is kárt tettek, most azonban bizakodnak a gazdák, hogy idén nem kell a tavalyihoz hasonló menekültáradatra számítani. Herédi Attila, Királyhalom: „Palicson talán többen voltak, egy hete láttam nyomokat, ott letaposták a keléseket.”
szerda, 2016. május 18. 17:57
Nagy György Tibor, Királyhalom: „Tavalyhoz viszonyítva sokkal kevesebben járnak erre, itt rajtunk keresztül, tavaly nagyon nagy volt a mozgás.”

Ruhákból és pokrócokból épített sátortábor, tűz mellett melegedő menekültek fogadták stábunkat a magyar határ mellett. Ottjártunkkor éppen ételt és meleg ruhát osztottak a segélyszervezetek illetékesei. A szerb–magyar határ közvetlen közelében a határkerítés mellett szerdán délután mintegy 100-150 migráns tartózkodott. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának munkatársai folyamatosan élelemmel, illetve ruházattal látják el őket. A táborban tartózkodók abban reménykednek, hogy megnyílik a kapu Magyarország felé. Mint mondják, nem ok nélkül indultak el otthonukról. Rahmat Alla, Afganisztán: „Nagyon sok indok van, egymás után, sok problémánk van Afganisztánban, ez az út jobb, mintha ott maradtunk volna, mert ott nem tudunk iskolába és egyetemre menni ingyen, nincs béke Afganisztánban.”
szerda, 2016. május 18. 17:57
meidet a szülei és testvérei várják Németországban. Szeretné folytatni tanulmányait, amelyeket Afganisztánban elkezdett. „Én szintén újságíró vagyok, teljesen ugyan még nem fejeztem be a tanulmányaimat az egyetemen, de újságírást tanultam, amikor eljöttem, ezalatt pedig dolgoztam egy helyi hírügynökségnek.”

Az ENSZ illetékesei elmondták, a határ melletti táborban napi rendszerességgel legfeljebb kétszáz menekült tartózkodik.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal