Hírek - csütörtök, 2015. március 5.

   

Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 21:55
Hatszáz millió forintból épülhet kisvasút Felcsúton – értesült az átlátszló.hu, akik szerint a kormány biztosítja a beruházásra a pénzeszközöket, a vasutat pedig a Puskás Akadémia fogja megépíteni, kiemelt projekt keretében. A magyar Miniszterelnökség ezt a pénzt egy EU-s operatív programból, a KDOP-ból osztja a a miniszterelnök szülőfalujának, pontosabban a Puskás Akadémiának. Kiírtak egy pályázatot, amit a Puskás Akadémia nyert meg. Az Átlátszó által most megszerzett pályázati dokumentációból kiderül, hogy három állomás lesz: az alcsútdobozi arborétum és a felcsúti stadion között jár majd a kisvasút, a harmadik állomás, a felcsúti már 2011-ben fel lett újítva. Napi 2-7 ezer utassal számolnak, ami azért érdekes becslés, mert Felcsúton összesen 1824-en laknak. Régi csehszlovák Bzmot vonatok lesznek, amelyek 25 km/óra sebességgel teszik meg az 5,7 kilométeres távot.  
Külföld » MagyarSzo.com
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 21:50
Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját az idén a bahamai keresztény nők készítették el - közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára csütörtökön az MTI-vel.
Kultúra » Stop.hu
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 21:49
Az NCIS még ma, a tizenkettedik évadjánál járva is hihetetlenül népszerű az Egyesült Államokban, egy-egy jobban sikerült epizód közel húszmillió amerikait ültet a képernyő elé. A sorozat alapszereplőit ma már rengetegen ismerik, de persze nem volt ez mindig így – előástuk első próbálkozásaikat, nézze meg videón!
Saját Rovat » Origo
Game
csütörtök, 2015. március 5. 21:48
A helyzet sokat javult, ma egy egész tetszetős listát állítottunk össze mobiljáték leárazásokból.
Game » GameStar
Tudomány
csütörtök, 2015. március 5. 21:48
Második alkalommal fedeztek fel a kutatók négy csillaggal rendelkező csillagrendszert a Naprendszeren kívül.
Tudomány » Inforadio.hu
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 21:46
Az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. Horváth János Péter vezetésével alakul meg, a cég még bejegyzés alatt van a cégbíróságon, írja a Hír24.
Hírek » HR Portál
Sport
csütörtök, 2015. március 5. 21:44
Fábiánné Rozsnyói Katalin Abu-Dzabiba vitte legjobbjait, akik crossfit módszerrel edzenek, a strandolók legnagyobb örömére.
Sport » Hirkereső
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 21:42
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter késő este telefonon egyeztetett svéd kollégájával, Margot Wallströmmel, Wilhelm Fruzsina ügyében - értesült az Origo külügyi forrásból.
Belföld » Origo
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 21:40
Az amerikai fiatalok körében az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet által folytatott toborzótevékenységre figyelmeztetett együttesen a Szövetség Nyomozó Iroda (FBI) és a belbiztonsági minisztérium - köz [...]
Hírek » Kuruc.info
Sport
csütörtök, 2015. március 5. 21:40
Borsos Gábor Radu Albottal, Fucsovics Márton pedig Andrei Ciumackal mérkőzik a pénteki nyitónapon a Magyarország-Moldova tenisz Davis Kupa-mérkőzésen, amelyre a győri Egyetemi Csarnokban kerül sor.
Sport » Stop.hu
Bulvár
csütörtök, 2015. március 5. 21:37
A csecsemő holttestét 2013 telén találták meg egy inárcsi családi ház udvarán.
Bulvár » Velvet.hu
Bulvár
csütörtök, 2015. március 5. 21:35
Általában a lányok tanulnak sminkelni az anyjuktól, de ebben az esetben Hugh Warner a fiától, Marilyn Mansontól sajátította el ezt a tudományt.
Bulvár » Hirkereső
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 21:35
A kijevi parlament elfogadta csütörtökön azt a törvényjavaslatot, amely alapján 250 ezer főre emelik a kelet-ukrajnai lázadókkal harcban álló ukrán hadsereg létszámát.
Külföld » Inforadio.hu
Sport
csütörtök, 2015. március 5. 21:34
Cristiano Ronaldo nem egy Dzsudzsák Balázs, mégis vele készülnek a románok a szeptemberi, bukaresti Eb-selejtezőre.
Sport » Hirkereső
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 21:33
Kína az elmúlt évekre jellemzőnél alacsonyabb növekedési kilátásai ellenére is Németország legígéretesebb exportpiaca marad, a forgalom várhatóan az idén is kétszámjegyű százalékos növekedést érhet el - közölte Volker Treier, a német ipari és kereskedelmi kamarák szervezete, a DIHK külgazdasági igazgatója csütörtökön a dpa hírügynökségnek adott interjúban.
Gazdaság » TőzsdeFórum
Magazin
csütörtök, 2015. március 5. 21:32
Vízellátási gondok vannak Kecskeméten, mert a BÁCSVÍZ Zrt. II. számú vízműtelepén meghibásodott egy főnyomócső - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel csütörtökön.
Magazin » Népszabadság Online
Sport
csütörtök, 2015. március 5. 21:32
Hazai pályán került hátrányba a Juventus az Olasz Kupa elődöntőjének első felvonásán. A több meghatározó játékost is pihentető Zebrák 2-1-es vereséget szenvedtek a Fiorentina ellen. Az összecsapás legjobbja a violák szenzációs formában futballozó téli szerzeménye, Mohamed Salah volt, aki kétszer is betalált. A Juve 2013 után kapott ki újra otthon, és 23 mérkőzéses veretlenségi szériája ért véget minden sorozatot figyelembe véve. Nézd meg a gólokat!
Sport » Pepsifoci.hu
Sport
csütörtök, 2015. március 5. 21:30
Az ultrák és a klubvezetés nézeteltérései miatt jó ideje nem látogatják az első csapat mérkőzéseit a Hannover 96 több szurkolói csoportjának tagjai. A Bundesligában érdekelt együttes vezetése most nyílt levélben próbált meg javítani a helyzeten.
Sport » Pepsifoci.hu
Videók
csütörtök, 2015. március 5. 21:30
Továbbra is gondot okoz a lehullott sok csapadék az országban. 55 ezer hektárnyi föld áll jelenleg is víz alatt. Fejér megye szerencsés helyzetben van, itt csak valamivel több, mint 200 hektár földet borít csapadék. Főként a legelőkön áll a víz, se sok szántón is kisebb tavak alakultak ki. Megteltek a víztározók is, és több halastóban is átlag fölötti a vízállást mértek az elmúlt napokban.
Videók » Tudósítók.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 21:30
A Kárpátalján kialakult helyzetről is tárgyalt, továbbá cigánypasztorációs képzési intézetet alapított és a római katolikus misekönyv új magyar kiadásáról döntött kétnapos tavaszi ülésén a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Budapesten.
Belföld » Stop.hu

1762 cikk | 5 / 89 oldal