Hírek - hétfő, 2015. március 2.

   

Külföld
hétfő, 2015. március 2. 13:25
Elindult Csehországba az első autóbusz, amely cseh nemzetiségű ukrán állampolgárokat szállít anyaországukba a cseh kormány áttelepítési programja keretében – jelentette a TASZSZ.
Külföld » Erdély.Ma
Film
hétfő, 2015. március 2. 13:23
Stark Sands és Meagan Good lesz a Minority Report pilotjának két főszereplője.
Film » SG.hu
Saját Rovat
hétfő, 2015. március 2. 13:20
Új elnöke lett a Szerbiai Szocialista Párt szabadkai városi bizottságának Nebojša Crnogorac személyében. Új vezetőséget választott a pártszervezet, öt magas tisztségben lévő személyt pedig kizártak soraikból. A hétvégi ülésen kizárták a pártból a párt két városi képviselőjét Duško Stipanovićot és Predrag Bobićot. Ugyanakkor, elhangzott, hogy „frakció alakítása, destruktív lépések és a párt ideiglenes irányító szervével való együttműködés hiánya miatt” „sürgősségi eljárásban” kizárták Tomislav Veljkovićot, Dervo Ahmetovićot és Dragan Božinovićot is. Nebojša Crnogorac az új elnök elmondta, a most kizárt Stipanović és Bobić nem értették meg a pártban zajló változások fontosságát, ezért engedetlenség miatt kizárták őket. Dervo Ahmetović és Dragan Božinović kizárása azért is pikáns része a történetnek, mert a városi képviselő-testület jelenleg zajló ülésének napirendje szerint ők a jelöltek a Hőtelep és a Gázművek igazgatói tisztségére. Crnogorac ezzel kapcsolatban azt mondta, arra kérik koalíciós partnereiket, hogy ne támogassák ezt a javaslatot, ugyanis ők módosítási indítványokat adtak át, amelyekben a Hőtelep élére Pero Rikićet, a Gázművek élére pedig Đorđe Skulart javasolják. A városi képviselő-testület reggel kilenc órakor kezdődött ülésén azonban nem fogadták el a napirend módosítását, úgyhogy ha a jelenleg zajló szünetet követően mégiscsak napirendre kerülnek az eredeti javaslatok, az érdekes következményeket hozhat magával. A választási közgyűlésen egyébként jelen volt Branko Ružić a párt főbizottságának tagja és Dušan Bajatović a tartományi pártszervezet elnöke is.  
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Kultúra
hétfő, 2015. március 2. 13:17
Sándor Ivánt 85. születésnapja alkalmából köszöntik barátai, pályatársai, olvasói. A Kalligram kiadó, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Szépírók Társaságának közös estje.
Kultúra » Litera
Eletmód
hétfő, 2015. március 2. 13:16
A hasnyálmirigyrák eddigi legátfogóbb vizsgálatát végezték el ausztrál szakemberek vezetésével dolgozó kutatók, akik szerint genom szekvenálással elért eredményeik a nehezen felismerhető és még nehezebben kezelhető betegség gyógyításának új lehetőségeihez vezethetnek.
Eletmód » InforMed
Hírek
hétfő, 2015. március 2. 13:15
Újabb csökkentett deutériumtartalmú víz gyártójára csapott le a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), ezúttal a Labornite Kft. „Qlarivia” nevű csökkentett deutérium tartalmú tisztított ivóvíze miatt kapott 1,5 millió forintos bírságot az importőr. Eközben a korábban megbírságolt HYD Kft. a sajtóban harcol igazáért.
Hírek » Vízpiac Magazin
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 13:15
A Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus megölésének felderítésében részt vevő szakembereknek és a szakértőknek megoszlik a véleménye a gyilkosság indítékairól, de abban egyetértenek, hogy nem profi bűnözők hajtották végre a bűncselekményt - írta a Kommerszant című orosz napilap hétfői számában.
Magazin » Világgazdaság Online
Kultúra
hétfő, 2015. március 2. 13:05
A klub fő témája a barokk zene születése lesz, továbbá szó lesz a barokk zene előzményeiről: ars subtilior, reneszánsz, bepillantunk Giovanni Gabrieli és társai, illetve Monteverdi munkáiba.
Kultúra » Erdély.Ma
Gazdaság
hétfő, 2015. március 2. 13:04
Az ABB Magyarország Kft. nyerte az Első Kelet-közép-európai Gyógyszeripari Kiválósági Díjat a Richter Gedeon Nyrt. biotechnológiai üzeme számára szállított automatizálási és felügyeleti megoldásokért.
Gazdaság » Gyártástrend
Kultúra
hétfő, 2015. március 2. 13:01
Életének 96. évében elhunyt Pál István, az utolsó magyar dudás- adta hírül a Folkrádió. A pásztorcsaládból származott zenész énekes is volt és furulyán is játszott, ő volt az utolsó tagja annak a pásztornemzedéknek, amely a dudát és a furulyát még mint a pásztorélet természetes tartozékait örökölte elődeitől.
Kultúra » 168 óra Online
Eletmód
hétfő, 2015. március 2. 13:00
Kíváncsi vagy, mit tartogat számodra az előtted álló hónap? Kattints, és kiderül, mit üzennek Neked a csillagok márciusi!
Eletmód » Freespirit.hu
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 12:59
Három izraelit azzal vádolnak, hogy pénzért vasat és más nyersanyagokat csempésztek a Hamász radikális palesztin szervezetnek a Gázai övezetbe - értesült hétfőn az izraeli közszolgálati rádió.
Magazin » Világgazdaság Online
Számitástechnika
hétfő, 2015. március 2. 12:59
Idén már a harmadik sikeres kilövést hajtotta végre a vállalat, ezúttal ráadásul egyszerre két műholdat is Föld körüli pályára állítanak.
Számitástechnika » IT Café
Számitástechnika
hétfő, 2015. március 2. 12:59
Sok-sok éve húzódik már a Monor környékén élőket érintő történet, és ez az első jel arra, hogy talán történik valami.
Számitástechnika » IT Café
Hírek
hétfő, 2015. március 2. 12:59
Nem működött a térfigyelő kamerák egy része a Kreml környékén, amikor szombat éjjel meggyilkolták Borisz Nyemcovot - értesült a Kommerszant nevű orosz lap. A Putyin elnököt élesen bíráló ellenzéki politikus gyilkosát még mindig keresik.
Hírek » Inforadio.hu
Számitástechnika
hétfő, 2015. március 2. 12:56
Megnéztük, mint tudnak a Lenovo legújabb, ötödik generációs Core i processzorral szerelt, vállalati notebookjai.
Számitástechnika » Prohardver!
Hírek
hétfő, 2015. március 2. 12:52
Az alkohol 114-szer halálosabb drog, mint a marihuána – állítják a Scientific Reports-ban publikált friss tanulmány szerzői. De szerintük még a dohányzás is veszélyesebb, mint a füvezés vagy az extasy fogyasztása.
Hírek » Szimpatika
Gazdaság
hétfő, 2015. március 2. 12:48
Pilóta nélküli repülőgépekkel térképezték fel a Vanuatu-szigetcsoport egyik működő vulkánját. Az eljárás során létrehozott „digitális makett” segíthet a geológusoknak megérteni a hasonló képződmények működését.
Gazdaság » Gyártástrend
Gazdaság
hétfő, 2015. március 2. 12:46
A tavaly decemberi 9,9 százalékról januárban 9,8 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya a 28 tagállamú Európai Unióban (EU) - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak hétfői közleményében.
Gazdaság » Menedzsment Fórum
Gazdaság
hétfő, 2015. március 2. 12:46
Menekültügyi és abból fakadó járványügyi problémák kezelése, valamint a kibertámadás elhárítása áll a NATO idei válságkezelési gyakorlatának középpontjában - mondta Dankó István, a Honvédelmi Minisztérium (HM) közigazgatási államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
Gazdaság » Világgazdaság Online

342 cikk | 9 / 18 oldal